Skip to content
Politică Republica Moldova

Ludovic Orban, despre demiterea guvernului de la Chișinău: Decizia ridică extrem de multe semne de întrebare. Vom privi cu extrem de mare atenție orice pas

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că demiterea guvernului de la Chișinău prin moțiune de cenzură dă naștere la multe semne de întrebare cu privire la evoluțuiile politice de peste Prut. Șeful executivului de la București a precizat că România va acorda în continuare sprijin țării vecine dacă va vea garanția învestirii unui guvern proeuropean, scrie b1.ro.

Decizia de a da jos Guvernul Maia Sandu ridică extrem de multe semne de întrebare privind evoluția ulterioară a Republicii Moldova.

În ceea ce ne privește o să continuăm orice program de susținere a cetățenilor din Republica Moldova, dar dacă nu vom avea garanția investirii unui guvern proeuropean care să ofere garanții serioase pentru o democrație autentică și un guvern care să reprezinte interesele cetățenilor Republicii Moldova disponibilitatea noastră de cooperare va fi foarte mică. Atrag atenția inițiatorilor moțiunii că au pornit pe un drum care nu duce spre o destinație benefică pentru cetățeni Republicii Moldova și că vom privi cu extrem de mare atenție orice pas ulterior care va fi făcut în Republica Moldova”, a declarat Ludovic Orban.

Guvernul Maia Sandu a picat, marți, la cinci luni de la învestire. Mărul discordiei l-a reprezentat decizia premierului de a modifica legea procuraturii, măsură criticată dur de socialiștii președintelui Igor Dodon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *