Skip to content
Politică

Ludovic Orban, despre eșecul repetat în negocierile pe tema SIIJ: Ministrul Justiției să mai formuleze o propunere

Facebook

După o nouă tentativă eșuată de a se ajunge la un consens în coaliţia de guvernare pe tema desfiinţării SIIJ, președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că ministrul Justiției, asistat de reprezentanți ai partidelor din coaliției, vor forma o comisie a cărei responsabilitate să fie formularea unei noi propuneri în privința desființării SIIJ.

Desființarea SIIJ nu se poate realiza decât în Parlament. Căutăm în continuare acea formă care să întrunească consensul partidelor din coaliție. Astăzi a fost o discuție. A rămas ca ministrul Justiției să mai formuleze o propunere ținând cont de recomandările Comisiei de la Veneția, pe care să vedem dacă vom obține consensul”, a declarat Orban, la finalul ședinței de coaliție.

Citeşte şi: Stelian Ion a plecat cu coada între picioare de la şedinţa coaliţiei: Am vorbit din nou despre desfiinţarea Secţiei speciale. Nu s-a ajuns la niciun rezultatMinistrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, luni, că a vorbit din nou în şedinţa de coaliţie despre desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), menţionând că nu s-a ajuns la niciun rezultat, întrucât „PNL nu a venit cu o anumită soluţie”, iar discuţiile vor fi reluate pe acest subiect săptămâna viitoare, până când se va debloca această „situaţie neplăcută”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *