Skip to content
Politică

Ludovic Orban, despre gafa Ministrului Finanțelor care nu știe cât e salariul minim: „Ar fi culmea să vă zic că este în regulă”

Inquam Photos / George Calin

Întrebat despre gafa ministrului Finanțelor, Dan Vîlceanu, care nu a știut să spună cât este salariul minim în România, președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat încă o dată că s-a opus numirii sale și că va trebui abia acum să învețe informații de bază despre această funcție:

„Ar fi culmea să vă zic că este în regulă. Știți foarte bine că am votat împotriva domnului Vîlceanu. Mi-am exprimat rezerve serioase și am spus că există riscuri.

Am mai făcut o analiză, din punctul meu de vedere trebuie îndeplinite anumite exigențe care țin de experiențe, de managemnet în domeniul respectiv, de o anumită cunoaștere. Acum va trebui să învețe toate cunoștințele necesare exercitării funcției pe repede înainte”, a declarat Ludovic Orban.

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, în cadrul unei conferințe de presă, a afirmat că salariul minim net este de circa 1.600 lei și cel brut este de 2.380 lei. În realitate, suma pe care o primesc românii care lucrează pe salariul minim pe economie este de 1.386.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *