Skip to content
Politică

Ludovic Orban, despre postarea lui Viktor Orban cu harta în care Ungaria a anexat Ardealul: Vrabia mălai visează

Ludovic Orban Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban, întrebat cum comentează faptul că omologul său ungar, Viktor Orban, a postat pe Facebook o imagine a Ungariei mari, care îngloba şi Transilvania, a afirmat că ”vrabia mălai visează”.

Pe de altă parte, întrebat ce părere are despre punctul de vedere al deputatului PMP Marius Paşcan, care a cerut „plasarea UDMR în afara legii”, Ludovic Orban a precizat că nu susţine astfel de măsuri.

Partidul Naţional Liberal este un partid care susţine libertatea de asociere. Asta nu înseamnă că vom susţine vreodată proiecte de lege anticonstituţionale şi care afectează unitatea, indivizibilitatea, ceea ce este prevăzut în Constituţie. (…) România este una dintre ţările care asigură cele mai largi drepturi pentru minorităţile naţionale, lucru pentru care a fost apreciată atât la nivel european, cât şi la nivel internaţional şi nu cred că sunt necesare astfel de proiecte (de scoatere a UDMR în afara legii – n.r.)”, a declarat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă, la Academia Tehnică Militară, relatează digi24.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *