Skip to content
Politică

Ludovic Orban, despre rezultatele României la testele PISA: Creșterea calității în educație trebuie făcută prin măsuri de substanţă şi nu prin măsuri cosmetice

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, în contextul rezultatelor slabe ale României la testarea PISA 2018, că sporirea calității educației trebuie făcută prin „măsuri de substanţă” şi nu prin „măsuri cosmetice”.

Este clar că este necesară o creştere a calităţii educaţiei în România, care să fie realizată nu prin măsuri cosmetice, ci prin măsuri de substanţă. Ştiţi foarte bine că preşedintele României împreună cu aproape toţi actorii din domeniul educaţiei, din zona mediului de afaceri au adoptat un document extrem de important care stă ca bază a acţiunii guvernamentale în reforma în educaţie, este vorba de ‘România educată’, care, practic, pune bazele acţiunii noastre de a creşte semnificativ calitatea educaţiei în România„, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

România a obținut cele mai slabe rezultate din ultimii nouă ani la testele PISA 2018.

Scorul înregistrat de elevii români este în scădere față de testările anterioare, la care a participat România, în anii 2009, 2012 și 2015. Este vorba despre rezultate mai slabe la toate cele trei domenii testate: citire, matematică și științe.

De asemenea, potrivit rezultatelor PISA 2018, procentul de analfabetism funcțional este de 44%, în medie, în creștere față de testara din 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *