Skip to content
Politică

Ludovic Orban, despre situația din Republica Moldova: „Căderea guvernului Maia Sandu, o involuție. Nu considerăm un partener serios actualul guvern”

Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Ludovic Orban a precizat luni, la Bruxelles, că înlăturarea guvernului condus de Maia Sandu reprezintă o involuție a situației din Republica Moldova și că actualul guvern Ion Chicu nu reprezintă ”un partener serios” pentru Uniunea Europeană.

Totodată, premierul a precizat că e nevoie de o reacție a Comisiei Europene de fiecare dată când autoritățile din Moldova nu respectă angajamentele legate de parcursul european.

”Evenimentele de după moțiunea de cenzură depusă de PSRM, partidul lui Dodon care a dus la căderea guvernului Maia Sandu, reprezintă o involuție care ne creează îngrijorare și nu putem să considerăm un partener serios  actualul guvern. Poziția exprimată a fost de a privi cu maximă circumspecție și maximă exigență tot ce se întâmplă în Moldova și, dacă nu se respectă angajamentele luate în ce privește parcursul european, Comisia Europeană să reacționeze în consecință”, a spus Ludovic Orban, în contextul vizitei sale la Bruxelles, unde a discutat subiectul Republicii Moldova cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru Extindere și Vecinătate.

Ludovic Orban a precizat că a solicitat oficialior euroeni „maximă exigență” în legătură cu situația din Republica Moldova.

„În ceea ce privește poziția pe care am exprimat-o, atât comisarului pentru Extindere cât și altor social-europeni a fost aceea de a privi cu maximă circumspecție și cu maximă exigență tot ceea ce se întâmplă în Republica Moldova și, practic, dacă nu se respectă angajamentele care au fost luate în ceea ce privește parcursul european, Uniunea Europeană, Comisia Europeană să acționeze în consecință”, a mai spus premierul, potrivit B1.TV.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *