Skip to content
Politică

Ludovic Orban, despre vizita în Franţa: Principalul punct e semnarea foii de parcurs a Parteneriatului Strategic pe următorii patru ani

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a precizat luni că principalul său obiectiv în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Franţa este semnarea foii de parcurs a Parteneriatului Strategic pe următorii 4 ani.

Voi pleca în vizită oficială în Franța. Principalul obiectiv al vizitei e adoptarea foii de parcurs privind Parteriatul Strategic între România și Franța. Din 2009, între Franța și România există un Parteneriat Strategic care a fost reînnoit prin declarația președinților României și Franței, în 2018. Scopul principal al vizitei oficiale e semnarea foii de parcurs pe următorii patru ani, care prevede coordonatele principale ale colaborării dintre Franția și România. Acest document, ca și altele, vor fi semnate de premierul Franței și de subsemnatul, ca premier al României. Voi avea și alte întâlniri în cursul vizitei, dar principalul punct al vizitei oficiale e întâlnirea oficială cu premierul Franței la care vom semna foaia de parcurs a Parteneriatului Strategic pe următorii patru ani”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban începe, luni, o vizită oficială în Franța şi va fi însoțit de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă şi de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

La ora 16:45, premierul român va avea convorbiri oficiale cu omologul francez, Jean Castex. După semnarea unor documente bilaterale, la ora 18:05, cei doi vor susţine declaraţii de presă comune.

La ora 18:40 sunt programate declaraţii de presă ale premierului Ludovic Orban, la sediul Ambasadei României.

Vizita oficială în Franța va include și o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii de români din această țară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *