Skip to content
Politică

Ludovic Orban, dezamăgit de nivelul investiţiilor guvernamentale: ”Suntem încă departe de obiectivul propus”

Inquam Photos / Alex Nicodim

Preşedintele PNL, Ludovc Orban, a afirmat că ”suntem încă departe de obiectivul de investiţii”, fiind alocate 62 de miliarde de lei în acest sens, din care au fost realizate doar 21,3.

Alocarea pentru investiţii este pentru 62 de miliarde, trebuie atins acest obiectiv. Încă din guvernarea monocoloră PNL, când eram prim-ministru, am decis că motorul principal trebuie să fie investiţiile. Suntem încă departe de obiectivul de investiţii şi aici este necesară mobilizarea tuturor autorităţilor contractante pentru a derula cât mai rapid procedurile de achiziţie, de asemenea, managementul proiectelor trebuie să fie impecabil pentru a reuşi absorbţia”, a declarat, joi, Ludovic Orban.

El a precizat că, pentru a evita blocarea şantierelor, trebuie încheiate acte adiţionale la contracte: ”Am atras atenţia de două luni că Guvernul are are obligaţia de a emite OUG pentru a îmbunătăţi sistemul de încheiere de acte adiţionale la contracte ca urmare a exploziei prețului la materialele de construcţie. Astăzi există riscul ca, dacă nu se semnează acte adiţionale care să aducă valoarea lucrărilor la valoarea reală () există posibilitatea ca foarte multe şantiere să se închidă că niciun constructor nu poate să-şi permită să lucreze în pierdere”.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, că investiţiile publice au crescut cu 32,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *