Skip to content
Europa

Ludovic Orban, după acordul pentru Bugetul Multianual al UE: România va beneficia de 46,4 miliarde de euro’

Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a transmis, marți, că salută acordul asupra Bugetului Multianual al Uniunii Europene, vestea bună pentru România fiind că va beneficia, în următorii ani, de 46,5 miliarde de euro.

Salut acordul asupra Bugetului Multianual al Uniunii Europene la care s-a ajuns între Parlamentul European, președinția Consiliului și Comisia Europeană! Este o veste extraordinară pentru România, care va beneficia în următorii ani de 46,4 miliarde de euro”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

Potrivit premierului, acestor fonduri li se adaugă cei 33,5 miliarde de euro din Planul de Redresare, ajungând la un total de aproape 80 de miliarde de euro.

Sunt bani care vor fi folosiți cu chibzuință pentru dezvoltarea României, pentru a aduce bunăstare fiecărui român, prin intermediul proiectelor europene”, a mai scris Orban.

Parlamentul European a ajuns marți la un acord, după negocieri lungi cu Consiliul UE, privind Cadrul Financiar Multianual (MFF) 2021-2027 și resursele financiare proprii, care însumează peste 1.800 de miliarde de euro pentru relansarea economiei, Acordul Verde European și Agenda Digitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *