Skip to content
Politică

Ludovic Orban: Este posibil ca funcţiile de director general şi preşedinte al CA de la SRR şi TVR să fie separate

Inquam Photos/Octav Ganea

Ludovic Orban nu a exclus posibilitatea ca pe viitor funcţiile de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie de la TVR şi SRR să fie separate, iar un grup de lucru a fost format la nivelul coaliţiei de guvernare care munceste la schimabrea legislaţiei în domeniu, iar una dintre propuneri ar fi aceasta, potrivit news.ro.

„Este un grup de lucru care are termen până luni să vină să ne formuleze propuneri privitoare la legislaţia în domeniul funcţionării televiziunii şi radioului. Aici a fost un proiect de lege care a fost adoptat şi care a fost contestat de noi la CCR. Au fost anumite elemente de neconstituţionalitate. A fost trimis din nou spre Parlament, apoi a fost trimis spre promulgare. Preşedintele României a formulat o cerere de reexaminare. Acesta este stadiul în care ne găsim. Echipa de lucru care este formată, din partea noastră suntem reprezentaţi de preşedintele Comisiei de cultură de la Senat Viorel Badea şi de fostul preşedinte al Comisiei de cultură de la Cameră, domnul Gigel Ştirbu. Fiecare formaţiune a desemnat reprezentanţi în acest grup de lucru care până luni are termen să pună pe masa coaliţiei”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri la Parlament dacă va fi modificată legea de funcţionare a TVR şi SRR şi în ce sens.

Chestionat dacă funcţiile de preşedinte şi director general ar putea fi separatte, liderul PNL a răspuns: „Este posibil. De altfel, în propunerea legislativă care a trecut de Parlament şi care se află acum în dezbatere, ca urmare a cererii de rexaminare, este prevăzut acest lucru. Problema este care este distribuţia de competenţe între preşedintele consiliului de administraţie şi directorul general, procedura de desemnare a preşedintelui consiliului de administraţie şi a directorului general”.

Întrebat dacă ambele funcţii ar trebui desemnate de către Parlament, Orban a replicat: „Refuz să mă antepronunţ. Eu am un punct de vedere. Pe de altă parte, am dat această temă de lucru pe mâna reprezentanţilor noştri care cunosc problematica şi în general au capacitatea de a ne formula propuneri pe care ulterior urmează să le analizăm şi să decidem în cadrul coaliţiei săptămâna viitoare”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *