Skip to content
Politică

Ludovic Orban: Eu mi-am făcut datoria față de Iohannis. Nu-mi retrag declarația cu ruperea parteneriatului

Inquam Photos/George Calin

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, susține că nu-și retrage sub nicio formă declarația prin care a anunțat ruperea oricărui parteneriat cu președintele Klaus Iohannis. Orban i-a amintit președintelui că i-a fost șef de campanie, iar la primul moment important acesta a ales să joace cu un alt candidat.

Nu-mi retrag declarația privitoare la parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis. Ar fi ultima prostie din partea echipei necâștigătoare (…) A fost parte la Congres (Iohannis n.r.). Eu n-am văzut niciodată așa ceva (…) Eu mi-am făcut datoria față de Klaus Iohannis. Am fost șeful de campanie al președintelui Klaus Iohannis, împreună am obținut rezultate absolut extraordinare. Dacă vrea să aibă parteneriat să aibă cu președintele nou ales.”, a spus Ludovic Orban.

Declaraţia fostului lider liberal l-a iritat pe noul preşedinte al PNL, Florin Cîţu cerându-i lui Ludovic Orban să explice, în BEX al PNL, declaraţia sa de la finalul congresului de sâmbătă, conform căreia parteneriatul său cu preşedintele Klaus Iohannis s-a încheiat.

În context, Orban a afirmat că ar fi o „nebunie” eventuala sa sancţionare pentru declaraţia în acest sens făcută sâmbătă, la finalul congresului în care a pierdut alegerile interne din PNL. „Cum să fiu sancţionat? Hai, fiţi serioşi!”, a afirmat Ludovic Orban duminică, la finalul Consiliului Naţional al PNL, întrebat dacă va fi sancţionat pentru declaraţia sa referitoare la parteneriatul cu Klaus Iohannis, făcută la finalul congresului din 25 septembrie, informează News.ro.

Ce mai e de spus faţă de ce am spus ieri? Când mi-am retras eu vreo declaraţie? (…) Cum să fiu sancţionat?”, a afirmat duminică, Ludovic Orban, întrebat dacă îşi retrage acea declaraţie. „Dacă vrea să aibă parteneriat, să aibă cu preşedintele partidului, ales”, a adăugat Orban referindu-se la Klaus Iohannis.

El susţine că va continua să apere ideile şi valorile liberale, dar şi programul de guvernare „care conţine idei liberale”. „Voi susţine deciziile forurilor statutare ale PNL, cu condiţia: eu nu voi mai accepta niciodată să fac niciun fel de înţelegere cu PSD”, a afirmat Orban.

În ceea ce priveşte eventuale sancţiuni la adresa liberalilor care l-au susţinut pentru preşedinţia PNL, fostul lider al PNL consideră că o astfel de atitudine „ar fi o mare prostie”. „Colegii care m-au susţinut sunt colegi care au muncit pentru partid, care au făcut un lucru foarte bun pentru partid. (…) Ar fi culmea să fie sancţionaţi colegi de-ai mei care au avut o opţiune în beneficiul PNL”, mai afirmă fostul preşedinte al partidului.

Întrebat dacă faptul că a pierdut alegerile interne a fost influenţat de preşedintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: „He! Aţi fost martori la congres, ce să mai vorbesc?”. „Eu vă spun că nu am trăit niciun astfel de congres. Aţi văzut şi dumneavoastră: fata care a votat înaintea mea îşi fotografia buletinul de vot şi cu draperia trasă şi cu toate camerele. Ăsta numai aşa, un exemplu”, a adăugat Orban.

În ceea ce priveşte votul pentru celelalte funcţii de conducere din partid, care se dă duminică în Consiliul Naţional al formaţiunii, fostul preşedinte susţine că „e un vot liber exprimat, nu există niciun sistem de control”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *