Skip to content
Politică

Ludovic Orban explică condițiile în care se menține gratuitatea la transport pentru studenți

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Ludovic Orban a rectificat, miercuri, informația conform căreia nu se mai acordă gratuite de transport pentru studenți. Președintele Camerei Deputaților a explicat că gratuitatea se reduce doar la ruta dintre Universitate și localitatea de domiciliu.

„Informația pe care am furnizat-o referitoare la gratuitatea pentru călătoriile studenților a fost prezentată într-un mod care nu e conform cu ceea ce am discutat noi. Se va menține gratuitate pentru studenți doar pe ruta dintre localitatea de domiciliu si localitatea unde își efectuează studiile. Nu se renunță la gratuitatea pentru transportul către facultate și către casă. Vor beneficia în continuare de niște reduceri ale cuantumului călătoriilor de care au beneficiat pâmă acum. Din păcate, a fost transmisă public informația, poate nici eu nu am fost destul de clar, dar nu înseamnă că nu permitem în continuare deplasarea către facultate”, a declarat Orban.

" "
" "

Ordonanța de urgență prin care se taie o serie de subvenții

Guvernul pregătește adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care vor fi eliminate o serie de sporuri, subvenții și indemnizații acordate angajaților din sectorul bugetar, informează surse guvernamentale.

Una dintre măsuri se referă la transportul gratis pentru studenți, care ar urma să fie limitat, cel mai probabil prin impunerea unui număr maxim de călătorii.

„E o propunere prin care să se revină la vechiul sistem, să se deconteze un anumit număr de călătorii efectuate cu scopul deplasării în localitatea în care studenții își efectuează studiile, nu sistemul de gratuitate totală care a fost introdus de PSD”, a spus Ludovic Orban, luni.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *