Skip to content
Politică

Ludovic Orban face apel la responsabilitate: am încredere că fiecare român va înţelege acest moment de cumpănă VIDEO

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, după ce a fost înregistrat cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID-19, că odată cu deschiderea activităţilor care au fost sub restricţie, ca urmare a interacţiunilor între oameni, s-a înregistrat o creştere a numărului de cazuri, a cărei cauză principală este nerespectarea regulilor de protecţie sanitară.

Şeful Executivului a spus că Guvernul nu doreşte instituirea unor noi restricţii, declarând că „are încredere că fiecare român va înţelege acest moment de cumpănă”.

Am simţit că este obligaţia mea să fac astăzi această declaraţie. Astăzi am înregistrat cel mai mare număr de persoane diagnosticate cu COVID-19. În ultimele patru săptămâni am înregistrat o creştere de la săptămână lă săptămână. Deşi, spre deosebire de alte ţări, în România guvernul pe care îl conduc a avut o abordare a măsurilor de relaxare graduală, cu etape de ridicare a restricţiilor, odată cu deschiderea activităţilor care au fost sub restricţie în diferitele etape pe care le-am derulat, ca urmare a creşterii interacţiunii între oameni, am asistat la o creştere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână. Cauza principala este nerespectarea regulilor de protecţie sanitară.

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban#Declaratiipresa #LudovicOrban

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 8 iulie 2020

Suntem într-un moment de cumpănă. Există riscul de creştere în continuare a numărului de cazuri. Guvernul este la datorie alături de toate celelalte autorităţi implicate în lupta anti-covid. De fiecare dată când a fost necesar, am luat toate măsurile pentru a apăra sănătatea şi viaţa românilor. În toate situaţiile unor decizii luate de alte instituţii, am pus pe masă soluţii şi am cerut adoptarea unor soluţii. Transmit un mesaj de încredere că Parlamentul va înţelege situaţia în care ne găsim şi va adopta legea care să ne permită să dispunem de toate măsurile, respectiv carantina, izolarea la domiciliu, tratatea persoanelor infectate într-un mediu aflat sub controlul medicilor. Sunt lucruri fundamentale de care avem nevoie„, a declarat Orban.

Premierul a atras atenţia, totodată, că românii au căzut într-o capcană. ”Avem nevoie de un comportament responsabil al liderilor politici. Avem nevoie de o implicare serioasă și responsabilă a tuturor companiilor, pentru că sunt responsabile de respectarea regulilor impus de autorități. Avem nevoie de fiecare cetățean să fie alături de noi într-o bătălie fără precedent, care pune în pericol societatea românească și orice cetățean.

Autoritățile, cetățenii au făcut eforturi fără precedent, au suportat privațiuni. Ar fi păcat de tot efortul nostru, dacă acum, când suntem din nou în pericol, solidaritatea și respectul față de semeni și societate nu revin.

Ne-am confruntat, în ultimele luni, cu campanii organizate care au avut ca scop să determine românii să nu creadă în virus, să ignore pericolul, să nu respecte normale. Aceste campanii au dus la consecințe. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut. E păcat atunci când o majoritate a societății respectă regulile, să nu acționăm pentru ca aceia care au căzut în capcana propagandei că nu există acest virus, că nu trebuie respectată nicio regulă, să pună în pericol întreaga societate și dezvoltarea economică”, a mai declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *