Skip to content
Politică

Ludovic Orban iar s-a trezit vorbind. Ce NU ne spune când se rățoiește la Daniel Zamfir

psnews.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, iar s-a trezit vorbind. Fostul deputat a lansat un nou atac furibund la adresa senatorului liberal Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice din forul legislativ superior.

S-a întâmplat într-un interviu publicat joi de Ziare.com, unde ex-ministrul Transporturilor din nou l-a amenințat pe Zamfir cu excluderea din PNL, mărul discordiei constituindu-l binecunoscutul proiect de lege al acestuia pentru plafonarea dobânzilor.

„Sunt proiectele asumate de partid, care parcurg o procedura interna de vot si avizare, si cele initiate individual de parlamentari. Acest proiect nu e sustinut de PNL, dar nu pot restrange dreptul numanui de a avea initiativa. Domnul Zamfir are si alte atitudini neconforme cu deciziile partidului si, daca va continua pe linia asta, ne vom desparti”, a tunat Orban în interviul menționat.

Confruntat cu faptul că Zamfir nu are incisivitatea anti-PSD-istă a altor PNL-iști, Ludovic Orban a replicat: „In anumite chestiuni nu reprezinta pozitia oficiala a partidului. Iar atitudinea noastra e clara si limpede”.

CITIȚI ȘI: Daniel Zamfir, ieșire furtunoasă după cârdășia Orban-Sighiartău împotriva lui

Amintim că această ieșire a lui Orban vine la circa o lună și jumătate de la prima răbufnire a șefului PNL la adresa senatorului de Brașov (detalii în linkul de mai sus). În acel moment, redacția PSnews.ro v-a prezentat pe larg cine este locotenentul lui Ludovic Orban care l-a secondat atunci în ceea ce privește muștruluiala – l-am numit pe secretarul general al Partidului Național Liberal, Robert Sighiartău.

VEDEȚI ȘI:  Politica pumnului în gură în PNL ia avânt: Zamfir, pus la stâlpul infamiei de un junior cu funcții EXCLUSIV

Partea stupefiantă este că…

…rățoiala lui Ludovic Orban vine la numai două zile înainte de intrarea în vigoare a unei importante victorii legislative marca Daniel Zamfir – ne referim la amendamentul adus Legii nr. 258/2017 (privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază). Amendamentul (pe care îl găsiți AICI, la art. 5, alin. 6) se referă la eliminarea comisioanelor pe care populația trebuia să le plătească până acum când dorea ca bancomatul să afișeze soldul de pe cardul bancar.

Aceasta este a doua victorie legislativă definitivă a senatorului Zamfir, prima – mult mai cunoscută – reprezentând-o Legea dării în plată.

Două victorii șchioape ale lui Orban

Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului! Să ne amintim, de exemplu, că liderul liberal a fost achitat în primă instanță (chiar dacă pe muchie, cu un scor de 2 la 1 între judecători) în dosarul DNA de folosire a influenței, în care afaceristul Tiberiu Urdăreanu l-a acuzat că i-a cerut bani ca să-și sponsorizeze campania din 2016 pentru Primăria Capitalei.

Știți dumneavoastră care dosar: acela în care – la motivarea achitării de la fond – judecătorul Ștefan Pistol (cel cu opinia separată în favoarea condamnării) l-a comparat pe Ludovic Orban cu doi infractori celebri ai PSD: Liviu Dragnea și Adrian Năstase. Mai mult: în motivare scrie negru pe alb că Orban și-a recunoscut fapta – că s-a gudurat pe lângă Urdăreanu ca să obțină bani de campanie.

GĂSIȚI AICI MAI MULTE DETALII DELICIOASE: Orban, egalul lui Năstase și Dragnea în ochii judecătorului care l-a vrut condamnat EXCLUSIV

În acest punct, ne vedem nevoiți să introducem o nuanță: am folosit un cuvânt prea slab când am scris în paragraful anterior că Ludovic Orban s-a gudurat pe lângă Tiberiu Urdăreanu. Termenul potrivit ar fi fost: s-a căciulit” , „s-a temenit” ori „s-a ploconit”. Nu ne credeți? Nu-i nimic – o poză face cât o mie de cuvinte, iar redacția PSnews.ro a surprins deja atitudinea umilă a marelui lider de partid istoric pe lângă patronul UTI, chiar în incinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.

IMAGINILE SUNT DISPONIBILE AICI: UPDATE N-are niciun stres: Orban, la taclale cu denunțătorul la ICCJ EXCLUSIV FOTO

Nici cu flerul lui Orban la oameni nu ne e rușine: data viitoare când îl veți auzi lăudându-se că, la parțialele de anul trecut, PNL a smuls două municipii importante din mâinile PSD-iștilor, întrebați-l ce hram poartă cei doi primari! Nu de alta, dar presa locală vuiește despre atitudinea placidă până la blat a lui Marcel Romanescu din Târgu Jiu față de adversarii roșii, în timp ce în Deva domnește un edil pe nume Florin Oancea, care el însuși a recunoscut că a fost exmatriculat de la masterat, prins fiind că a încercat să-și falsifice un examen, trimițând șoferul în locul lui. Să mai spunem că același Oancea nu este capabil să valorifice o mașină de 80.000 de euro cumpărată pentru Primărie de către un înaintaș al lui?

CITIȚI ȘI: Halal liberal! Edilul PNL care și-a mânărit examenul nu e-n stare să valorifice un bolid al Primăriei

Ca să nu mai lungim vorba

Vedeți așadar ce victorii are la activ Daniel Zamfir și cu ce „izbânzi” se poate lăuda șeful lui de partid. Deci cum era aia cu vulpea și strugurii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *