Skip to content
Politică

Ludovic Orban iese la atac după adoptarea bugetului: Este construit pe bani falşi

psnews.ro

PNL a votat împotriva legii bugetului de stat şi împotriva legii bugetului asigurărilor sociale de stat din nişte motive extrem de puternice şi de solide. Bugetul de stat prezentat de PSD – ALDE condamnă România la stagnare şi transformă anul 2019 într-un an pierdut pentru români. PNL consideră că acest buget este construit pe bani falşi. PSD-ALDE încearcă să prezinte bugetul ca pe un portofel nou, mare, doldora de bani, din care are de împărţit pentru fiecare român. Dacă deschidem acest portofel prezentat de PSD- ALDE, vedem că cel puţin 25% din aceşti bani sunt bani falşi. Bacnote de 200 de RON pe care nu apare poza lui Lucian Blaga, ci apare poza lui Dragnea. Sunt bacnote de 100 de RON pe care nu apare poza lui I.L. Caragiale, ci poza lui Vâlcov. Sunt bacnote de 50 de RON pe care nu apare poza lui Vlaicu, ci apare poza lui Orlando, adică bani care nu valorează nici două cepe degerate, bani inventaţi, bani făcuţi din pix, bani care nu vor exista pentru a îmbunătăţi viaţa românilor” a declarat liberalul.

De altfel, liderul PNL consideră că bugetul alocat pentru 2019 nu este unul care să ajute la construirea autostrăzilor sau a căilor ferate.

Bugetul nu clădeşte nimic – niciun tronson de autostradă important, cum sunt tronsoanele de autostradă – Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, tronsoanele Sibiu – Piteşti, tronsonul de autostradă de centură a Bucureştiului, tronsonul de autostradă Comarnic – Braşov. De asemenea, nu construieşte şi nu modernizează niciun tronson de cale ferată”, a spus Orban” a precizat Ludovic Orban.

Reamintim că parlamentarii au adoptat, vineri, în ședința plenului reunit, bugetul pentru 2019 cu 275 de voturi ”pentru” și 122 ”contra”. Proiectul   prevede majorarea alocaţiei pentru copii de la 84 la 150 de lei, precum şi reducerea bugetelor SRI, SIE şi SPP, iar banii vor fi alocaţi programelor Vitamina D şi Diabetul juvenil. Detalii AICI.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *