Skip to content
Politică

Ludovic Orban îl pune la colț pe Tudorel Toader: Este o rușine pentru România

" "

Fostul ministu al Justiției, Tudorel Toader, nu mai poate reprezenta România în Comisia de la Veneția, iar actualul ministru, Cătălin Predoiu, a demarat procedura pentru solicitarea cedării mandatului lui Toader, a spus premierul Ludovic Orban. El a fost întrebat dacă este de acord cu retragerea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția după decizia CEDO în cazul fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Tudorel Toader este o rușine pentru România și nu cred că în cadrul Comisiei de la Veneția România mai poate fi reprezentată de un exponent al agresiunii produse de Dragnea (Liviu Dragnea, fostul șef al PSD, aflat în prezent în închisoare, n.r.) împotriva independenței justiției, împotriva drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, așa cum a fos Tudorel Toader”, a spus Orban.

" "
" "

Ministrul Justiției a demarat procedura prin care Guvernul va solicita cedarea mandatului lui Tudorel Toader în cadrul Comisiei de la Veneția, după decizia CEDO care a dat câștig de cauză Laurei Codruța Kovesi împotriva deciziei Curții Constituționale, iar decizia CCR a apărut ca urmare a conflictului juridic de natură constituțională invocat de Tudorel Toader, care a fost inițiatorul acestei acțiuni la CCR”, a spus Orban.

Eu nu cred că poate un ministru al justiției care a demarat o procedură care a dus la o decizie care încalcă Convenția europeană a drepturilor omului nu mai are ce să caute într-o comisie care stabilește standarde privitoare la drepturile omului și la democrație în Europa”, a adăugat el, potrivit digi24.ro

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *