Skip to content
Politică

Ludovic Orban, în ședința care marchează 30 de ani de la Revoluţie: „Gloanţele nu pot ucide speranţele, ideile, dorinţa de libertate, nu pot lupta împotriva conştiinţei unui întreg popor”

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la şedinţa solemnă a Parlamentului care marchează 30 de ani de la Revoluţie, că „gloanţele nu pot ucide speranţele, ideile, dorinţa de libertate, nu pot lupta împotriva conştiinţei unui întreg popor„.

Răspunsul pe care l-au dat românii a luat forma fluviilor umane care în 21 decembrie, din 22 decembrie s-au revărsat pe străzile oraşelor, în pieţe, în faţa instituţiilor, strigând cuvintele pe care regimul şi conducătorii regimului nu ar fi visat că le vor auzi vreodată: Jos comunismul, jos cu Ceauşescu„, a spus Orban, informează b1.ro.

Momentul pe care îl celebrăm astăzi este cel care defineşte România contemporană, este de părere prim-ministrul român.

Potrivit acestuia, acum este punctul de plecare al tuturor împlinirilor noastre comune, o democraţie parlamentară, afirmarea pluralismului, toate aspectele vieţii publice, libertatea de expresie, economia de piaţă, un stat de drept apartenenţa la NATO şi la Uniunea Europeană.

Pentru unele dintre acestea încă mai avem de luptat chiar şi după 30 de ani, din păcate, am văzut cum forţe şi persoane iresponsabile sunt gata să le pună în pericol. Responsabilitatea noastră faţă de memoria celor care au pus libertatea mai presus decât propria lor viaţă, faţă de memorie eroilor care au dat României şanse să renască să se deschidă spre lume trebuie să depăşească orice interese individuale, de grup şi de partid„, a mai afirmat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *