Skip to content
Politică

Ludovic Orban, întâlnire de taină cu Klaus Iohannis. Ce au discutat cei doi, în plin scandal în PNL

Inquam Photos / George Calin

Ludovic Orban a avut o întâlnire, luni dimineață, cu președintele Klaus Iohannis, după ce liberalul Rareș Bogdan a lansat un atac dur la adresa președintelui Partidului Național Liberal (PNL), au declarat surse politice pentru PS News. Președintele liberalilor s-a întâlnit cu Iohannis pentru a verifica dacă Rareș Bogdan are susținerea acestuia în disputa creată în partid, însă șeful statului l-a asigurat pe Ludovic Orban că nu este de partea aripii disidente. Totodată, surse politice au dezvăluit pentru PS News că liderul PNL nu intenționează să demisioneze, în ciuda valului de critici cu care se confruntă în acest zile, și dorește să își consolideze poziția în partid pentru a fi susținut la un nou mandat la Congres.

Ludovic Orban și-ar dori să rămână singurul candidat la funcția de președinte al PNL, ceea ce i-ar asigura, aproape automat, și prima șansă pentru a deveni candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 2024.

Amintim că duminică seară prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat un atac dur la adresa liderului liberal, Ludovic Orban, pe care îl acuză că a condus și conduce dictatorial PNL, impunând decizii și ignorându-i pe ceilalți din conducerea partidului.

Luni, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, i-a cerut și el lui Ludovic Orban să plece de la conducerea partidului, susținând că „PNL are nevoie de dialog și de democrație” și că „sunt lucruri care trebuie spuse, pentru că au fost ținute prea mult timp în birourile unora”. Sighiartău, alături de Rareș Bogdan și Florin Roman, este unul dintre contestatarii lui Ludovic Orban încă de după alegerile parlamentare, cei trei acuzându-l pe liderul partidului și pentru modul în care a purtat negocierile pentru formarea noului guvern.

De cealaltă parte, Orban a precizat marți că președintele PNL este ales la congresul partidului, iar până la congresul din acest an, el este președintele PNL. Liderul PNL a mai afirmat că el discută problemele din partid cu colegii săi în forurile statutare, nu în spațiul public.

„Mi s-a mai pus această întrebare și am răspuns. Președintele PNL este ales de congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea congres în cursul acestui an. Până la acest congres, eu sunt președintele PNL. Dacă mă hotărăsc să candidez pentru un nou mandat, voi anunța”, a declarat Ludovic Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *