Skip to content
Economie

Ludovic Orban, întrebat dacă bubuie economia, cum spune Florin Cîțu: Să te lauzi numai tu că avem o creștere economică nu mi se pare corect

Inquam Photos/George Calin

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat joi seara, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderat de Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că avem o creștere economică, așa cum susține premierul Florin Cîțu.

Pe de altă parte, „să te lauză că avem o creștere economică numai tu nu mi se pare corect”, a precizat liderul liberalilor, care a avut o serie de critici și pentru Claudiu Năsui, ministrul USR-PLUS al Economiei.

Întrebat dacă „bubuie economia”, cum spune premierul Florin Cîțu, Ludovic Orban a răspuns: „Avem o creștere economică. Acuma, să te lauză că avem o creștere economică numai tu nu mi se pare corect. Avem creștere economică, e cea mai mare la nivel european, dar trebuie analizate sursele de creștere.

Noi încă de anul trceut am spus că vom aloca prioritar bani pentru investiții și că lăsăm cât mai mulți bani pentru companii și lansăm proiecte de susținere a mediului de afaceri, care să permită trecerea acestei situații dificile”.

Liderul PNL a comentat şi criticile formulate de ministrul Claudiu Năsui, care spunea că plătește facturi din 2019 de la Start-Up Nation și că nu i s-au dat bani pentru mediul de afaceri: „I s-au dat bani să închidă Start-Up Nation, nu e problemă.

Acum, la rectificare, o să aibă banii. Întrebarea e de ce nu finalizează măsura 2 finanțată din fonduri europene. Mai sunt 7.000 de firme care nu și-au primit banii, deși au fost selectate. De ce nu dă drumul la plăți pe ajutorul de HoReCa, schema de ajutor de stat pe care am promis-o în campanie? Trece sezonul turistic și încă nu au fost făcute plățile„, a declarat Orban.

Economia românească beneficiază de o creștere economică pentru că noi am pus bazele prin măsurile pe care le-am luat”, a mai spus liderul liberalilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *