Skip to content
Politică

Ludovic Orban, ironii la adresa fuziunii PLR-PC. Ce spune despre implicarea lui Ponta în această mişcare

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a făcut ironii la adresa fuziunii dintre PLR şi PC, vorbind şi despre implicarea liderului PSD, Victor Ponta, în această mişcare.

„Am dat deja o declaraţie pe tema asta. Am zis: «tusea şi junghiul» sau «sacul şi petecul». Mi se par nesemnificative atât PC, cât şi PLR”, a comentat, joi, Orban, la Digi 24.

El a declarat că, în cazul PLR, „este vorba de Partidul Naţional al Mediului, cumpărat, preluat de cei care au plecat din PNL, ca să rămână în barca guvernării, alături de Victor Ponta”.

„Sunt două formaţiuni care niciodată n-au mers pe picioarele proprii în alegerile parlamentare”, a mai arătat liberalul.

În opinia lui Ludovic Orban, PLR şi PC „au fructificat la maximum poziţiile dobândite nu prin prisma votului direct”, ci prin alianţe cu alte partide.

„Mi se pare că nu se poate crea o structură politică care să aibă o voce importantă”, a punctat liderul PNL.

În privinţa afilierii noului partid la Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), din Parlamentul European, Ludovic Orban a amintit că PNL este, în continuare, un partid popular european (afiliat la PPE), iar PLR şi PC „pot să se afilieze unde vor”.

„Trebuie să parcurgă etapele de afiliere, după fuziune. Nu toată lumea din PC sau din PLR este de acord cu fuziunea”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, în sondaje, fuziunea PLR-PC beneficiază de „o mişcare de opinie care nu are o poziţie importantă”.

„Este o simplificare a modului în care Victor Ponta poate negocia să-şi obţină majoritatea parlamentară. Are, astfel, un interlocutor în minus”, a conchis Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *