Skip to content
Politică

Ludovic Orban, la ceremonia de Ziua Unirii Principatelor Române: Acest act istoric nu este Mica Unire, ci Prima Unire, fără de care România nu ar fi putut să ajungă în fruntalii sale

Captură Foto

Fostul premier Ludovic Orban a ținut un scurt discurs, duminică cu ocazia celebrării a 162 de ani de la Unirea prinicpatelor Române. Acualul președinte al Camerei Deputaților a fost prezent la ceremonia desfășurată la Focșani.

„E o onoare pentru mine să fiu prezent la sărbătorirea Unirii care a fost realizată în urmă cu 162 de ani. A fost un gest politic realizat de patrioți, de oameni cu un curaj remarcabil și mai ales de oameni politici, care au fructificat la maximum oportunitățile conferite de Tratative de Pace de după Războ9iul Crimeei si care și care au găsit soluția să nu facă două Principate unite ci să construiască o Românie.

Acest lucru a fost realizat în primul rând cu spri8jinul  oamenilor. Să nu uităm ca în Moldova, prima alegare a fost viciată de acte grave de corupție și de descurajarea Partidei Unioniste.

 Pe 24 ianuarie, alegerea lui Alexandru Ioan Cuza în adunarea de la București a fost făcută sub presiunea oamenilor, susținători ai Unirii care au determinat decizia de alegere a lui Cuza.

În general, unii se referă la acest act istoric ca la Mica Unire. Nu este Mica Unire, ci Prima Unire, fără de care România nu ar fi putut devină România Mare și să ajungă în fruntaliile sale firești.”, a declarat Orban. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *