Skip to content
Politică

Ludovic Orban, la Dosar de Politician: Au inventat Fondul să păcălească niște primari înainte de campania la europarlamentare

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seară, la B1 TV, în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, că veniturile la buget au fost „umflate” de fosta guvernare a PSD astfel încât să se dea drumul unor cheltuieli „nesăbuite”.

„Când am spus că bugetul a fost construit pe bani falși, toată lumea a sărit pe noi. La rectificare am constatat că noi încasam cu 18 miliarde mai puțin. E clar că veniturile au fost umflate. Au dat creștere economică de 5,5%, iar FMI spunea de 4,1%. De ce au umflat veniturile? Să dea drumul la cheltuieli nesăbuite, nenecesare, care să servească mai mult clientelă, de exemplu FDI. Au inventat Fondul să păcălească niște primari înainte de campania la europarlamentare”, a declarat premierul.

De asemenea, premierul a explicat decizia Guvernului de a modifica lista spitalelor în care se poate face rezidenţiat, arătând că din cauza faptului că doar în unele spitale se putea face rezidenţiatul s-a ajuns ca un medic să aibă peste 130 de stagiari, tinerii absolvenţi neavând posibilitatea de a învăţa meserie, în aceste condiţii.

„Avem medici, nu dau nume, care au 132 de stagiari. Poate un medic să fie coordonator la 132 de stagiari? Mulţi tineri pleacă pentru că nu au posibilitatea să înveţe şi meserie şi să practice meseria din cauza supraaglomerării”, a mai spus Orban.

Acesta a mai adăugat că după modificările adoptate de Guvern rezidenţiatul se va putea face inclusiv în spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale, spitale militare sau chiar spitale private, urmând ca rezidenţii să decidă unde vor să facă stagiatura.
„Este o măsură normală, care eu cred că va genera efecte benefice”, a declarat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *