Skip to content
Politică

Ludovic Orban, la întâlnirea cu premierul palestinian: România doreşte să-şi dezvolte cooperarea cu Palestina

Facebook/ Guvernul Romaniei
" "

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, miercuri, la Ramallah, cu premierul Mohammad Shtayyeh, după vizita sa în Israel. Ludovic Orban a spus că această vizită la Ramallah marchează o etapă importantă în dezvoltarea relaţiilor româneşti cu Palestina.

România doreşte să-şi dezvolte cooperarea cu Palestina şi, în acest context, am discutat despre statutul curent şi perspectivele de consolidare a colaborării bilaterale româno-palestiniene„, a precizat Orban, considerând că dialogul dintre cele două părți a fost extrem de fructuos, în ceea ce priveşte relaţiile bilaterale.

" "

Premierul român a mai afirmat că vizita poate fi o ocazie pentru consolidarea cooperării celor două țări în diferite domenii precum ar fi educaţia, afacerile interne şi agricultura.

Cei doi oficiali au discutat și despre viitorul procesului de pace din Orientul Mijlociu. În acest context, Orban a spus că România își oferă sprijinul pentru orice acţiune care ar putea duce la o soluţionare cuprinzătoare şi durabilă a conflictului israeliano-palestinian.

De altfel, România a sprijinit Palestina și în relaţia cu Uniunea Europeană în vederea începerii negocierilor pentru semnarea unui acord de asociere.

În cadrul vizitei efectuate în Palestina, Ludovic Orban a participat şi la o ceremonie de depunere a unei coroane de flori la Mausoleul Yasser Arafat. De asemenea, a avut o întrevedere cu preşedintele Mahmoud Abbas.

Reamintim că Ludovic Orban efectuează, marţi şi miercuri, o vizită în Statul Israel şi în Palestina, alături de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *