Skip to content
Politică

Ludovic Orban, mutare surprinzătoare. Președintele PNL a anunțat că se abține la votul privind verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură

Inquam Photos/Octav Ganea

Mutare surprinzătoare a președintelui PNL, Ludovic Orban. Șeful liberalilor a anunțat, luni, la ședința birourilor permanente reunite, că se abține la votul privind verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură.

„Nu voi participa la acest vot. Instituția moțiunii de cenzură e una fundamentală. În Constituție sunt foarte clare referitoare la moțiunea de cenzură. (…) Un alt punct extrem de important este că în mod clar semnătura reprezintă un act de voință individual, singura persoană care poate să o conteste este cel care a semnat. Până acum nu a existat nicio solicitare din partea vreunui semnatar”, a declarat Orban, acuzând „cenzurarea dreptului de a depune o moțiune de cenzură.

„Eu nu puteam fi de acord să votez o procedură care nu are bază constituțională. Nimeni nu poate cenzura dreptul unui parlamentar de a semna o moțiune de cenzură, care e un act de voință individuală. Doar persoana care a semnat poate contesta validitatea semnăturii sau să-și retragă semnătura. Majoritatea parlamentară nu are dreptul să cenzureze dreptul de a depune o moțune. Deși ar fi trebui să votez împotrivă, am preferat să nu votez dintr-un considerent politic: sunt președintele Camerei susținut de PNL și nu am putut vota împotriva unei propuneri a colegilor mei”, a mai explicat Ludovic Orban.

Înaintea şedinţei Birourilor Permanente, PNL a depus un document prin care a contestat autenticitatea semnăturilor pentru moţiune. Solicitarea de verificare a semnăturil olografe de pe moţiune a fost depusă de liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, care a solicitat un termen de două săptămâni.

DETALII AICI: LIVE VIDEO PSD-iștii au părăsit ședința în care se decide soarta moțiunii de cenzură USR PLUS – AUR. Schimb de replici acide între taberele din PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *