Skip to content
Politică

Ludovic Orban neagă fraudarea alegerilor din 26 mai: E o nebunie totală

psnews.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban neagă acuzațiile aduse de PSD, potrivit cărora votul la alegerile europarlamentare  ar fi fost fraudat și a reamintit  faptul că organizarea alegerilor a fost făcută de actuala guvernare.

Readuc aminte, preşedintele AEP este numit de majoritatea parlamentară, actele normative privitoare la organizarea alegerilor au fost emise de Guvern. Organizarea alegerilor efectivă a fost făcută de Guvernul lor (PSD). E o nebunie totală, poate din cauză că au fost 40 de grade azi, s-or fi plimbat cu capul în soare”, a spus Orban la Digi 24.

Mai mult, liderul PNL  acuză Guvernul că nu a organizat bine alegerile în diaspora.

Este o aberaţie totală, alegerile au fost atât de corecte cât de bine organizate au fost de acest Guvern, iar cu siguranţă nu au fost bine organizate în diasporă pentru că nu li s-a permis la zeci de mii de români să-şi exercite dreptul la vot şi l-au exercitat în nişte condiţii umilitoare”, a concluzionat liderul PNL.

Reacția liberalului vine în contextul în care purtătorul de cuvânt al PSD a anunțat, miercuri, că în cadrul coaliției PSD-ALDE se discută despre înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul la alegerile europarlamentare, în contextul unor informații în spațiul public potrivit cărora votul ar fi fost fraudat.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, luni, la Antena 3, că Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) „nu mai are ce căuta în procesul electoral”, precizând că ar trebui să se revină la formula declarației pe proprie răspundere atunci când votezi pe liste suplimentare.

Social-democratul a adăugat că există destule dovezi care chiar dacă sunt neoficiale indică faptul că la europarlamentare au existat fraude. Nicolae a dat și un exemplul unei persoane care a votat în Spania, dar atunci când i-au fost verificate datele din buletin s-a dovedit că acesta ar fi votat deja în Ialomița, precizând că acesta este un caz asupra căruia a fost depusă o plângere penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *