Skip to content
Politică

Ludovic Orban: Nu de dorim să punem nicio restricţie suplimentară

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, cu ocazia festivităţilor care au avut loc în Bucureşti de Ziua Aviaţiei, că Guvernul nu îşi doreşte să pună nicio restricţie suplimentară în ceea ce priveşte limitarea numărului de infectări cu noul coronavirus.

„Nu ne dorim să impunem nicio restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei. Transmitem acelaşi mesaj, respectaţi măsurile simple de protecţie, e mai simplu”, a declarat Orban.

El a precizat că există mai multe prognoze în ceea ce priveşte numărul de infectări care ar putea exista în viitorul apropiat, fără a lansa cifre.

„Obiectivul nostru este acela de a utiliza de toate parghiile pentru a ţine sub control epidemia şi de a reduce numărul infectărilor. Sunt mai multe prognoze, dar sunt şi cifre care nu s-au confirmat. Toate structuruile şi specialiştii care luptă în prima linie îşi fac datoria pentru a nu ajunge la un umăr mare de infectări”, a mai spus Orban.

Premierul Ludovic Orban afirmă că imediat ce intră în vigoare noua Lege a carantinării şi izolării, Guvernul va lua toate măsurile pentru a lupta eficient împotriva epidemiei de COVID-19, precizând că marţi, cel mai probabil, va avea loc o şedinţă a Executivului pe această temă.

„Obiectivul nostru este acela de a utiliza toate pârghiile instituţionale pe care le avem la dispoziţie pentru a stăpâni, pentru a ţine sub control epidemia şi pentru a reduce numărul infectărilor. Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile şi toate acţiunile necesare care sunt permise de noua lege, astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor”, a afirmat Orban, după ce a participat, alături de mai mulţi membri ai Cabinetului, la ceremonia de la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, organizată cu prilejul Zilei Aviaţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *