Skip to content
Politică

Ludovic Orban nu renunţă la şefia PNL: Voi coordona eforturile de constituire a unei majorităţi parlamentare de centru-dreapta

Inquam Photos/George Calin

Premierul demisionar, Ludovic Orban, a anunţat, luni seară, că va rămâne în fruntea PNL şi va coordona ”eforturile de constituire a unei majorităţi parlamentare de centru-dreapta”. ”Chiar dacă procentul obţinut de PNL este sub aşteptările noastre, putem spune că obiectivul principal, acela de a ţine PSD în afara guvernării, a fost atins”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban a postat, luni seară, un mesaj pe Facebook, în care a reiterat ideea demisiei din fruntea Gvernului, dar a precizat că va rămâne preşedintele PNL.

Voi rămâne preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi voi coordona eforturile de constituire a unei majorităţi parlamentare de centru-dreapta. (…) Chiar dacă procentul obţinut de PNL este sub aşteptările noastre, putem spune că obiectivul principal, acela de a ţine PSD în afara guvernării, a fost atins. Noul parlament va putea genera o coaliţie a forţelor de centru-drepta care să fie învestită la guvernare de preşedintele Klaus Iohannis. România va beneficia, astfel, de un guvern responsabil şi cu susţinere parlamentară solidă pentru a valorifica oportunităţile de dezvoltare oferite de Uniunea Europeană. Partidul Naţional Liberal va juca un rol central în constituirea acestui Guvern”, a scris Orban pe Facebook.

Acesta a mulţumit celor care au votat şi, în special celor care au ales PNL, dar şi miniştrilor din Cabinetul său. ”Le mulţumesc şi cu această ocazie tuturor celor care au contribuit la buna guvernare a României în vremuri de criză. Sper că mulţi dintre aceştia se vor regăsi şi în componenţa viitorului guvern pentru a-şi putea continua munca excelentă. Îi asigur că vor avea întotdeauna în mine un partener loial, atât la conducerea PNL, cât şi în Parlament.

Interesul României a fost şi va rămâne pentru mine deasupra interesului PNL sau al meu personal. Am decis să demisionez din funcţa de Prim-Ministru tocmai pentru a facilita negocierile pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare. Am convingerea că, împreună cu partenerii din celelate partide de centru-dreapta, vom reuşi să generăm acel guvern de la care românii aşteaptă un salt în dezvoltarea României”, a mai scris Orban.

Aterior, într-o declaraţie de presă de la Palatul Victoria, Ludovic Orban şi-a anunţat demisia din funcţia de premier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *