Skip to content
Politică

Ludovic Orban: PNDL 3 a fost transformat în temă de campanie. Puteam adopta acest program şi fără a provoca un conflict în coaliţie

Facebook

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că programul PNDL 3 a fost transformat în temă de campanie în competiţia internă din partid, şi că se putea adopta şi fără a provoca un conflict în inteiorul coaliţiei.

”Am convingerea că puteam adopta acest program şi fără a provoca un conflict în coaliţie”, afirmă Orban, precizând că, odată cu adoptarea OUG pe care o susţine, obiectivul său este de a menţine coaliţia.

”Am susţinut încă din luna ianuarie, în mod repetat, în şedinţele Coaliţiei necesitatea adoptării PNDL 3 în cursul acestui an. Pledoaria mea s-a lovit de rezistenţa multor colegi din coaliţie care la început au tratat acest subiect la „şi altele”. Treptat am reuşit să conving partenerii de Coaliţie să ajungem la discuţii aplicate şi chiar la aprobarea de principiu a lansării acestui nou program de investiţii locale. Din păcate, acest subiect a fost transformat în temă de campanie în competiţia internă pe care o avem în Partidul Naţional Liberal. Toţi primarii PNL cu care am discutat realizează că o condiţie esenţială pentru ca acest program de investiţii să fie o reuşită este aceea de a avea continuitate la guvernare pentru a putea implementa noi în mod corect şi eficient acest program. Ruperea coeziunii coaliţiei pune un serios semn de întrebare cu privire la acest deziderat. Am convingerea că puteam adopta în timp util acest program şi fără a provoca un conflict în coaliţie”, a scris, vineri, pe Facebook, Ludovic Orban.

El susţine că, după adoptarea OUG, obiectivul său ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal este de a asigura coeziunea coaliţiei: ”Odată cu adoptarea de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă care lansează programul, pe care o susţin, obiectivul meu ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal este acela de a menţine Coaliţia şi de a conserva şi întări poziţia PNL de principal partid de guvernământ pentru a putea susţine investiţiile în infrastructură care vor fi realizate de primarii şi preşedinţii noştri de consilii judeţene”.

Proiectul de investiţii ”Anghel Saligny” va intra în şedinţa de Guvern de vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *