Skip to content
Politică

Ludovic Orban: PNL a votat în unanimitate susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la funcția de Primar General al Capitalei. Principalele declarații

Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat vineri, într-o conferință de presă comună alături de Florin Cîțu și Nicușor Dan, că liderii liberali reuniți în Biroul Executiv au votat în unanimitate susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria generală și că au aprobat, tot în unanimitate, lista miniștrilor noului guvern și programul de guvernare.

Întrebat în mod repetat despre alegerile anticipate, Orban a precizat că PNL va negocia cu celelalte partide parlamentare cu scopul de a forma o majoritate pentru învestirea guvernului, scrie g4media.ro.

Cele mai importante declarații

Ludovic Orban

 • Am discutat propunerea de susținere a lui Nicușor Dan, drept candidat la Primăria București;
 • Al doilea punct a fost prezentarea de către premierul desemnat a listei guvernului și programului de guvernare;
 • La primul punct, PNL a votat în unanimitate susținerea canidaturii lui Nicușor Dan la funcția de Primar General al Capitalei;
 • Tot în unanimitate am decis susținerea programului de guvernare și a listei noului cabinet.

Nicușor Dan

 • Mulțumesc PNL pentru încrederea pe care mi-o acordă. E o decizie de responsabilitate luată în interesul public, în condițiile în care partidul avea mulți candidați potențiali buni;
 • A prevalat interesul public;
 • Avem o administrație Firea – PSD dezastruoasă;
 • Am discutat despre soluții pe care le avem și care sunt convergente;
 • PNL are cei mai buni primari din România și experiența lor e foarte utilă pentru ce vrem să facem în București și sunt convins că în luna iunie vom schimba administrația din București.

Florin Cîțu

 • Azi am prezentat lista guvernului și programul de guvernare, le vom depune azi în Parlament;
 • Lucian Heiuș este propus ministru al Finanțelor, este un om care știe foarte bine ce înseamnă finanțele;
 • Azi s-a luat decizia formării unei echipe de negociere pentru a începe discuțiile cu celelalte partide parlamentare pentru formarea unei majorități;
 • Săptămâna viitoare vor începe discuțiile;
 • Sper ca PSD să nu mai tergiverseze calendarul;
 • Astăzi depunem programul de guvernare și lista miniștrilor.

Răspunsuri la întrebările jurnaliștilor

Ludovic Orban, întrebat în mod repetat despre anticipate:

„Alegerile parlamentare anticipate vor depinde de Parlament și cum se poziționează parlamentarii. (…) Noi mergem la negocieri pentru a încerca să formăm o majoritate”.

Florin Cîțu a precizat că singurul mandat e de a forma o majoritate:

„Am convins tot ce nu era PSD la audieri, la fiecare vot în comisii a fost egalitate. Să convingi PSD e mai greu, dar vom încerca. Sunt câteva modificări în prgramul de guvernare, la capitolele Transporturi (CFR Marfă) și Sănătate (pentru că a apărut situația coronavirusului). (…) Nu cred că sunt antipatic. De fiecare dată am adus argumente în sprijinul a ceea ce am spus. Avem un singur mandat, acela de a forma o majoritate.”

Susțineți o alianță electorală la București cu alte partide?

Ludovic Orban:Nu putem ști care va fi formula politică decât după ce vom discuta cu celelalte partide. Singurul lucru pe care l-am stabilit clar cu Nicușor Dan e un parteneriat solid, bazat pe soluții pentru problemele Bucureștiului. O să fie posibile variante în funcție de ce decizii se iau în viitor. PNL e peste 30% în București, suntem umăr la umăr cu PSD, avem capacitatea de a câștiga patru sectoare, cea mai dificilă situație e la sectorul 3. Noi suntem deschiși la discuții, ne dorim victoria pe toate fronturile, ne dorim să susținem candidați puternici, care să ne confere garanția că vor câștiga.”

Nicușor Dan:Mă preocupă Bucureștiul de 14 ani, sunt convins că am o șansă importantă să câștig aceste alegeri, e o mare responsabilitate. Să intri în politică e un compromis personal, întrebați-o pe soție și pe fetiță. Am învățat multe lucruri pe care sunt gata să le aplic. Sunt primari PNL din România care au făcut chestiuni deosebite, au adus orașele la standarde occidentale. Tot ce am făcut a fost public. Anunțul public făcut acum un an a fost că sunt un candidat independent, care cere sprijinul partidelor. Am primit sprijinul USR, azi am și susținerea PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *