Skip to content
Politică

Ludovic Orban: PNL e pregătit să-și asume răspunderea guvernării

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat marţi, că a mandatat liderii grupurilor parlamentare PNL ca împreună partenerii din opoziţie să finalizeze textul moţiunii de cenzură şi să o depună săptămâna aceasta, el apreciind că toţi cei conştienţi că domnia lui Liviu Dragnea trebuie să înceteze o vor susţine. El a dat asigurări că Partidul Naţional Liberal este pregătit în orice moment să-şi asume răspunderea guvernării, având un program de guvernare actualizat, candidat la funcţia de prim-ministru, problema fiind dacă se poate crea o majoritate parlamentară care să sprijine o astfel de formulă de guvernare.

Am mandatat liderii grupurilor parlamentare ai Partidului Naţional Liberal, ca împreună cu ceilalţi parteneri din opoziţie să finalizeze textul moţiunii de cenzură şi să depună moţiunea de cenzură în cursul acestei săptămâni, astfel încât până la sfârşitul acestei săptămâni moţiunea de cenzură să fie depusă, să demareze procedurile pentru schimbarea acestui guvern care face un rău imens României„, a declarat Orban după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a argumentat că, în opinia PNL, „Guvernul Dăncilă este cel mai prost guvern din istoria României şi că trebuie înlocuit cât mai rapid cu un guvern cât mai bun pentru România, cu un guvern care să aibă capacitatea să exercite în cele mai bune condiţii preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi care să aducă beneficii maxime de pe urma acestei misiuni pe care o avem de a asigura conducerea la nivel european în cele 6 luni de zile începând cu 1 ianuarie”.

Ludovic Orban s-a declarat convins că toţi parlamentarii Partidului Naţional Liberal vor fi prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură, că toţi parlamentarii din opoziţie vor face acelaşi lucru, precum şi parlamentari din zona majorităţii guvernamentale care înţeleg foarte bine că România nu poate să se facă de râs în faţa întregii UE.

În ceea ce priveşte UDMR, el a spus că i s-ar părea corect ca UDMR, care este partenerul PNL în Partidul Popular European, „:să se abţină de a mai fi alături de socialişti şi de ALDE, cu atât mai mult cu cât PSD şi ALDE sunt de fapt paria familiilor lor politice şi, în mod evident, care calcă în picioare orice principiu care stă la baza funcţionării UE„.

Şi în electoratul care a votat UDMR există o nemulţumire profundă faţă de acest guvern şi aproape o lipsă totală de încredere în liderul PSD, Liviu Dragnea„, a susţinut Orban, potrivit news.ro

În ceea ce priveşte afirmaţiile liderului Pro România Victor Ponta conform cărora nu a fost contactat pentru discuţii pe tema susţinerii moţiunii, preşedintele PNL a replicat: „Cred că toţi cei care sunt conştienţi că domnia lui Liviu Dragnea trebuie să înceteze vor susţine această moţiune de cenzură„.

Întrebat dacă liberalii au un premier, în cazul în care moţiunea de cenzură este adoptată, Orban a răspuns: „Partidul Naţional Liberal este pregătit în orice moment să-şi asume răspunderea guvernării. Avem un program de guvernare actualizat, avem candidat la funcţia de prim-ministru, iar problema este aceea dacă se poate degaja o majoritate parlamentară care să sprijine o astfel de formulă de guvernare. Până una alta, ca să nu vindem pielea ursului din pădure, să ne concentrăm să adunăm voturi, astfel încât să treacă moţiunea de cenzură. Orice formulă ulterioară se va naşte in mod constituţional în cadrul negocierilor care vor avea loc la Palatul Cotroceni, negocieri care vor fi organizate conform Constituţiei de Preşedintele României„.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *