Skip to content
Politică

Ludovic Orban, săgeți noi către coaliția de guvernare: La putere este o grupare bântuită de fantoma comunismului

Prezent la Timişoara alătuti de candidaţii PNL la alegerile europarlamentare, Ludovic Orban a lansat un atac dur la adresa PSD pe care l-a numit drept „o grupare care este bântuită de fantoma comunismului” şi a acuzat că în instituţiile publice au fost angajaţi, în locul funcţionarilor profesionisti, „beizadele, cozi de topor şi nepoţi”.

Timişoara merită permanent aducere aminte, recunoştinţa noastră, a fiecărui român. Democraţia înseamnă normalitate. Trebuie să ne batem în fiecare zi pentru a apăra aceste valori, aceste principii. Pentru a apăra şansa fiecăruia dintre noi de a reuşi în viaţă. Alegerile pentru Parlamentul European sunt mult mai importante decât toate celelalte alegeri pe care le-am avut. Din păcate, în România, în 2016, în decembrie, a reajuns la putere o grupare care e bântuită de fantoma comunismului şi care chiar dacă pare să acţioneze în cadru democratic, urmăreşte în mod sistematic să încalce drepturile şi libertăţile fiecărui român, să atenteze la şansa la prosperitate a fiecărui român, să alunge românii care încearcă să trăiască într-o societate normală. Această clică, această camarilă care nu mi-aş fi imaginat că poate să ajungă la putere în România, pune în pericol inclusiv valorile României la UE”, a declarat Ludovic Orban, conform Ştirile ProTV.

Ludovic Orban le-a mai transmis candidaților liberali că este misiunea lor să arate tuturor românilor cât de mult au greșit când i-au lăsat pe PSD-ALDE să câștige alegerile, ca mai apoi să nu își respecte nicio promisiune din programul de guvernare:

”În această campanie, prezentând cu adevarat ce vrem să facem pentru România la nivel european, trebuie să punem degetul pe rană, să arătăm fiecărui român care şi-a pus votul pe PSD şi ALDE că a greşit grav, că a adus la putere un monstru care face altceva decât a promis în campanie. Trebuie să le arătăm că au fost minţiţi şi că partidele de guvernământ şi-au bătut joc de ei. Părinţii şi bunicii noştri speră să aibă dreptul la o viaţă decentă. Inventatorul pensiilor speciale a fost, este şi va fi întotdeuna PSD. PNL luptă ca fiecare pensionar să fie plătit pentru cât a muncit şi cu cât a contribuit la fondul de pensii. Au promis că măresc punctul de pensie, ei au tăiat. De la 1 ianuarie al fiecărui an au amânat creşterea punctului de pensie. Anul acesta, în loc să crească pensiile cu 9%, au amânat creşterea pe 1 septembrie, tăind practic şi în 2019 dreptul pensionarilor de a avea o majorare. Minim 4 milioane de lei a pierdut fiecare pensionar. Să fim cinstiţi, pensiile cresc dacă creşte salariul minim pe economie şi creşte numărul salariaţilor. Ce ar fi să readucem în România un milion dintre fraţii şi surorile noastre care şi-au luat lumea în cap din cauza PSD şi să contribuie la salariul minim şi plata pensiilor” le-a mai transmis el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *