Skip to content
Politică

Ludovic Orban salută refuzul lui Iohannis în privința lui Vasilescu și Laufer: O poziție cât se poate de corectă! EXCLUSIV

RFI Romania

Klaus Iohannis a anunțat marți că acceptă șase dintre noii miniștri propuși de către PSD, dar refuză doi dintre ei: Olguța Vasilescu propusă pentru a prelua Ministerul Transporturilor și Ilan Laufer propus pentru a prelua Ministerul Dezvoltării.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Lovitură dură pentru PSD. Iohannis a refuzat două propuneri de miniștri din Guvernul Dăncilă

În acest context, președintele Partidului Național Liberal (PNL) a oferit declarații în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Concret, Ludovic Orban a transmis că a fost o poziție corectă din partea președintelui României deoarece nici Olguța Vasilescu și nici Ilan Laufer nu sunt potriviți pentru portofoliul de la Transporturi, respectiv Dezvoltare. Mai mult, președintele PNL a precizat că nu trebuia acceptată nici propunerea lui Bogdan Matei la Ministerul Tineretului și Sportului.

„Mi se pare o poziție cât se poate de corectă. Ce legătură are doamna Vasilescu care se dădea mare apărătoare a pensionarilor cu transporturile? Nici ca pregătire, nici ca experiență nu are niciun fel de legătură. Iar în privința domnului Laufer lucrurile sunt cât se poate de clare. Cum să îl pui pe domnul Laufer la Ministerul Dezvoltării când el habar n-are ce înseamnă administrația, nu are capacitatea să înțeleagă nevoile de dezvoltare ale județelor, comunităților locale. Nu are nicio legătură cu subiectul. 

Eu nu l-aș fi pus nici pe cel de la Ministerul Tineretului și Sportului, Constantin Bogdan Matei, cel cu Codul lui Hammurabi. Probabil domnul Iohannis nu a avut un motiv formal de refuz. 

Poziția președintelui este una cât se poate de corectă. Atât portofoliul de la transporturi cât și cel de la dezvoltare sunt portofolii extrem de importante. Dezvoltarea atât a infrastructurii de transport național, cât și a celei de transport județean și local depind de aceste ministere. Sunt foarte multe proiecte de dezvoltare a localităților care nu pot să cadă pe mâna unor nepricepuți”, a declarat Ludovic Orban în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *