Skip to content
Politică

Ludovic Orban: Sper că în urma dezbaterilor extrem de lungi au fost soluţionate toate punctele divergente şi am încredere că în cursul zilei de astăzi va fi aprobată legea de plenul Senatului

Inquam Photos / George Calin

Premierul Ludovic Orban a fost, joi, la Comisia juridică din Senat, unde le-a transmis punctul său de vedere senatorilor şi le-a cerut să adopte legea, necesară pentru a putea ţine pandemia sub control.

”Sper că în urma dezbaterilor extrem de lungi au fost soluţionate, să zic, toate punctele divergente şi am încredere că în cursul zilei de astăzi va fi aprobată legea de plenul Senatului”, a afirmat premierul.

Premierul Ludovic Orban, care-şi anunţase prezenţa la şedinţa de plen a Senatului unde urma să fie adoptată legea privind carantina şi izolarea, s-a dus, joi, la Comisia juridică din Senat unde continuă dezbaterile.

”Le-am transmis mesajul pe care am vrut să îl transmit şi anume că e foarte important ca acestă lege să fie adoptată. Sper că în urma dezbaterilor extrem de lungi au fost soluţionate, să zic, toate punctele divergente şi a încredere că în cursul zilei de astăzi va fi aprobată legea de plenul Senatului, urmând să curgă termenul de sesizare şi ulterior să fie promulgată de preşedinte”, a afirmat premierul.

Acesta a precizat că mai sunt puncte divergente, dar este important ca autorităţile să aibă un instrument pentru a lua măsuri de limitare a pandemiei.

”Forma din acest moment, totuşi, ne permite să acţionăm eficient împotriva răspândirii virusului şi pentru a apăra sănătatea românilor. Am încredere că în cursul zilei de azi vom avea legea care să ne permită să luăm cele mai bune decizii pentru reducerea răspândirii pandemiei”, a mai explicat Orban.

Premierul a precizat că i-a explicat preşedintelui Senatului că nu va mai putea participa la şedinţa de plen, întrucât este programată şedinţa de Guvern.

Comisia juridică nu a adoptat încă raportul în legătură cu legea privind crantina şi izolarea, aşa că şedinţa Senatului programată iniţial pentru ora 12.00 a fost amânată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *