Skip to content
Politică

Ludovic Orban: Sporul de 30% acordat prefecturilor nu se va mai plăti. Pentru restul sporurilor se va face o analiză și se va lua o decizie justă

Inquam Photos/Octav Ganea

Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a declarat că bugetul pe acest an trebuie să țină cont de ținta de deficit convenită și la nivel european – în jur de 7%, dar și de nevoia de investiții. Orban a mai spus că încă nu s-a luat o decizie în privința sporurilor bugetarilor, dar cel 30% dat prefecturilor nu se va mai acorda. O hotărâre finală în privința celorlalte sporuri urmează să se ia în urma unei analize.

Ludovic Orban, despre bugetul pe 2021, cheltuiele din acest an și sporurile bugetarilor

„Toate soluțiile vor fi comunicate de Guvern. Obiectivul nostru e să avem un buget care să respecte ținta de deficit bugetar pe care am convenit-o politic, dar și la nivel european. E o țintă de deficit în jur de 7%. Trebuie să fie un buget prin care să creștem investițiile și absorbția fondurilor europene. La fel ca anul trecut, ne-am propus ca 50% din investiții să fie finanțate din fonduri UE nerambursabile. Am discutat în linii mari, dar și despre cheltuieli. Comisia Europeană și agențiile de rating urmăresc nu doar ținta, ci și evoluția cheltuielor pe termen lung. Trebuie să realizăm o scădere a acestor cheltuieli. Toate detaliile vor fi comunicate public de Guvern”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a precizat apoi că nu se vor emite noi vouchere de vacanță pentru bugetari pentru că rămân valabile cele vechi.

Despre subvențiile în cazul studențiilor, Orban a precizat că „se va lua o decizie la nivel guvernamental”.

Întrebat despre sporurile bugetarilor, liderul liberalilor a răspuns: „Am discutat să se facă o analiză despre toate sporurile, dar nu am luat o decizie. Urmează să se ia o decizie justă în baza acestei analize. Există o decizie legată de sporul de 30% acordat prefecturilor și care nu se va mai plăti odată cu adoptarea legii bugetului de stat”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *