Skip to content
Politică

Ludovic Orban: ”Tudor Chiuariu NU mai este membru PNL”

Prim-vicepreședintele ACL, Ludovic Orban, a explicat într-un interviu acordat jurnaliștilor de la ziare.com care este, din punctul său de vedere, trendul electoral în ultima zi de campanie, dar și care este statutul juridic al lui Tudor Chiuariu, senatorul PNL căruia Iohannis i-a cerut demisia din partid ca urmare a unei condamnări definitive.

”Suntem pe drumul cel bun. Distanta dintre Ponta si Iohannis se micsoreaza. Trendul e favorabil dlui Iohannis. Cred ca e cel mai mare interes pe care l-am vazut de 25 de ani la prezidentiale in randul tinerilor”, a precizat Orban.

Cu privire la situația juridică a colegului său de partid, Tudor Chiuariu, Orban a precizat tranșant că senatorul PNL nu mai este membru al formațiunii politice, conform noului statutut.

”Odata cu fuziunea PNL-PD-FC, am adoptat un nou statut, ramas de-abia acum definitiv, care spune ca un membru condamnat isi pierde automat statutul de membru PNL. De fapt, ca sa va spun drept, Tudor Chiuariu nici nu mai e membru PNL, conform noului statut”, a explicat Orban.

Întrebat cum va vota PNL și PDL cu privirel a cererea DNA de încuviințare a arestării pentru deputatul liberal Mircea Roșca, șeful PNL Prahova, Orban a oferit un răspuns categoric:

”Vom vota la vedere pentru aprobarea cererii DNA de incuviintare a arestarii preventive a dlui Rosca. Nu decidem noi arestarea, ci dam posibilitatea unei instante sa decida sau nu arestarea.

Problema in Romania e generata de faptul ca, de fiecare data cand a detinut puterea, PSD s-a facut zid in jurul celor care au jefuit Romania. PNL nu a impiedicat niciodata savarsirea Justitiei.”

3 comentarii la “Ludovic Orban: ”Tudor Chiuariu NU mai este membru PNL”

 1. Articolul 20
  Sancţiunea excluderii unui membru din Partidul Naţional Liberal se poate aplica în una din următoarele situaţii:
  c. dacă persoana în cauză a fost condamnată la o pedeapsă privativă de libertate sau i s-a interzis exercitarea
  drepturilor politice sau cetăţeneşti, prin hotărâre judecătorească definitiva.
  Deci Orban minte iar ca un basist ordinar ce a fost si a ramas ! Iata Statutul ala nou, iata prevedrile. Deci doar daca pedeapsa data prin hotarare judecatoreasca definitiva este PRIVATIVA DE LIBERTATE ! In cazul lui Chiuariu este cu suspendare. Lautarul asta politic este de o nesimtire fara margini !

 2. sunteti niste mincinosi.Cica astia se suspenda din pnl.
  Si raman parlamentari.
  Hrebenciuc a demisionat din Parlament nu ca voi pacalici liberali.

 3. Si pentru a dovedi cat sunt de mojici noii liberali astia, iata cum au modificat ei inclusiv Codul Etic :
  10. Membrul PNL care în decursul timpului a suferit condamnări penale infamante, a desfăşurat activităţi economice veroase, dovedite prin sentinţe judecătoreşti sau a colaborat cu fosta Securitate ca poliţie politică, nu vor putea accede în funcţii de conducere în structurile partidului precum şi în funcţii sau demnităţi publice la nivel central sau local (parlamentari, miniştri, secretari de stat, prefecţi, primari etc.)

  Cu alte cuvinte, daca pana in 2013 categoriile astea nici nu puteau fi membrii de partid, iata ca acum toti astia, inclusiv turnatorii la securitate, pot fi membri, doar ca nu pot accede in functii sau demnitati publice. Deci, atentie, nu vor putea accede, dar pot ramane daca sunt deja acolo ! Cat esti de parsiv, Ludovic Orban ! Deci asta ati facut voi, liberalii astia basisti. Asa ati pangarit voi partidul asta istoric. Astia sunteti de fapt cu adevarat ! Sa va fie rusine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *