Skip to content
Politică

Ludovic Orban: Validarea Adinei Vălean pentru poziţia de comisar european este o victorie în numele României. PSD să retragă europarlamentarii care au făcut obiectul nominalizărilor respinse

Inquam Photos / Octav Ganea

Validarea Adinei Vălean pentru poziţia de comisar european este o victorie în numele României, afirmă preşedintele PNL,premierul Ludovic Orban, care invită PSD să-şi asume eşecul înregistrat în perioada guvernării şi să-şi retragă europarlamentarii care au făcut subiectul nominalizărilor respinse întrucât aceştia continuă să afecteze imaginea României, referindu-se la Dan Nica şi la Rovana Plumb, scrie News.ro.

 ”Partidul Naţional Liberal salută validarea Adinei Vălean pentru poziţia de comisar european prin votul Comisiei de transport şi turism a Parlamentului European (TRAN). Este în primul rând o victorie a României, întrucât, după repetatele rateuri ale Guvernului PSD-Dăncilă, care a făcut nominalizări complet nepotrivite, am reuşit să obţinem validarea noului comisar european, păstrând acelaşi portofoliu alocat ţării noastre. Votul zdrobitor din Parlamentul European este confirmarea faptului că angajamentul PNL de a propune pentru această poziţie o persoană care să se bucure de recunoaştere la nivelul instituţiilor europene a fost unul serios şi responsabil”, afirmă Orban.

El precizează că, spre deosebire de guvenarea anterioară, Guvernul Partidului Naţional Liberal s-a consultat în privinţa nominalizării cu Preşedintele României, Klaus Iohannis, ”reprezentatul ţării noastre care beneficiază de cea mai mare credibilitate şi încredere la nivel european, fapt care a contat semnificativ în succesul nominalizării”.

Liderul PNL subliniază şi că Guvernul PNL a respectat legislaţia în vigoare şi instituţia Parlamentului României, înaintând spre audiere propunerea Adinei Vălean pentru poziţia de comisar european, înainte de audierea din Parlamentul European.

Cu această ocazie, invităm PSD să-şi asume eşecul înregistrat în perioada guvernării şi să-şi retragă europarlamentarii care au făcut subiectul nominalizărilor respinse, întrucât aceştia continuă să afecteze imaginea României la nivelul Parlamentului European”, afirmă Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *