Skip to content
Opinii & Analize

Ludovic și trădarea. Adevărurile nespuse despre micul dictator de mucava

Ludovic Orban este acuzat astăzi de dictatura în PNL, la fel cum el însuși îl acuza in 2010 pe Crin Antonescu. Fuseseră prieteni și in 2009 l-au debarcat împreuna pe Călin Popescu Tăriceanu. în martie 2010 erau deja la cuțite, Antonescu a aranjat un Congres și l-a ejectat pe prietenul Ludovic din funcția de prim- vicepreședinte, omul doi din partid de la acea vreme. Filmul se repetă la liberali și în 2018, cu aceleași metehne păcătoase, dar cu personajele schimbate.

Istoria PNL este un lung șir de trădări și compromisuri, un spectacol de caractere minore. Ce încredere să ai in oamenii ăștia să conducă o țara, în condițiile în care se vând și  se cumpără între ei ca la piață?

Dar ce se întâmplă de fapt?

În secunda doi, după ce a ajuns “locotenentul” lui Crin, Ludovic Orban început să-i saboteze autoritatea șefului său și, practic, să formeze în interiorul partidului un “PNL pe persoană fizică”, cu un sediu diferit, cu staff diferit. Omul privatizase partidul alături de camarila sa hrănită gras pe vremea în care fusese ministrul Transporturilor. În încercarea de a-l da jos pe Crin în martie 2010 Ludovic s-a (re)aliat cu Tăriceanu și Viorel Cataramă (cel care îl susținuse și el pe Antonescu sa preia partidul cu un an înainte). Oamenii aceștia la intervale de câteva luni s-au aliat și s-au trădat cu o nonșalanță și o lipsa de onoare halucinante.

Atunci ca și acum,miza este schimbarea statutului PNL. Mai multă putere pentru “dictatorul de mucava” Ludovic, să schimbe el când vrea și cum vrea șefii de organizații. Ce i-a făcut Crin Antonescu lui Ludovic, urmează acum sa facă Ludovic cu adversarii săi, adică: masacrarea statutului și linșarea tuturor vocilor care susțin că Orban nu se ridică la nivelul funcție de președinte și ca în esența a devenit un mic dictator penibil. Orban vrea acum sa își execute tocmai foștii aliați din PNL, care l-au făcut de fapt președinte. Așa cum a procedat Crin cu el.

Cu deosebirea că Antonescu a fost și el tot un fel de dictator, dar infinit mai eficient, ce-i drept. Orban încearcă de fapt sa îl copieze pe Crin, realitatea însă arată că vorbește mai prost ca el, dar măcar ambii sunt la fel de proști organizatori. Crin avea însă lângă el o echipă de versați, chiar baroni, Ludovic are o curte de penibili și atârnători, oameni care nu au realizat nimic în viața profesională. Apropos, știe cineva vreo lege, vreun proiect de succes, vreo autostrada făcută de Orban în 25 de ani de când este în politica? 25 de ani, jumătate din viața activa a unui om!

Dubla măsură, ipocrizia lui Ludovic Orban, parșivenia lui proverbială, faptul ca îți râde în fata, îți vorbește mieros și apoi îți bagă cuțitul în spate sunt halucinante. Din perspectiva ideii ca acest om, în mod normal, ar trebui sa ajungă prim-ministrul României după ce se termina epoca “ciumei roșii”. Dacă va guverna așa, mergem toți la balamuc. Omul are în sânge trădarea și parșivenia.

Presa vremii nota sec la Congresul din martie 2010 că: “in ciuda opozitiei lui Ludovic Orban si Calin Popescu Tariceanu, Crin Antonescu a reusit cu o zi inaintea congresului sa-si impuna in Delegatia Permanenta proiectul de statut. Cu 131 de voturi pentru, 42 impotriva  Delegaţia Permanentă a votat proiectul de Statut propus de Crin Antonescu”.

Măcar Crin avea un proiect, la câteva luni a pus pe roate USL și a câștigat alegerile din 2012 cu 70 la sută. Orban n-are nimic în cap. Cu o nonșalantă hazlie, un alt lider PNL anunța acum două zile că, într-adevăr, liberalii nu au încă un proiect de guvernare, la un an și jumătate de la instalarea lui Orban ca jupân, în condițiile în care PSD face praf economia și electoratul de dreapta.

Sa râdem sau să plângem? Și una și alta, doar suntem în Balcani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *