Skip to content
Politică

Lugubru: un regizor donează bani unui teatru ce a pus în scenă asasinarea lui Trump

businessinsider.my

Citiți în cele ce urmează despre un moment lugubru petrecut în SUA: un regizor american donează bani unui teatru ce a pus în scenă asasinarea președintelui Statelor Unite ale Americii, republicanul Donald Trump.

Este vorba despre cineastul american Michael Moore. El a anunțat că va dona 10.000 de dolari către Teatrul Public din New York, care a montat o reprezentație controversată a spectacolului „Julius Caesar”, inspirat din piesa omonimă scrisă de William Shakespeare, în care împăratul roman prezenta o ciudată asemănare cu președintele Donald Trump, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Donez tot avansul pe care l-am primit pentru spectacolul meu de pe Broadway intitulat «Shakespeare in the Park», după ce mass-media conservatoare au determinat doi sponsori să se retragă”, a anunțat pe Twitter cunoscutul regizor de documentare, foarte angajat și în politică și susținător al doctrinei de stânga (afiliate Partidului Democrat).

În alt mesaj, cineastul american a prezentat o fotografie cu un cec de 10.000 de dolari, semnat de el însuși, ce va fi virat în contul Public Theatre — compania teatrală care a montat acel spectacol. Cineastul și-a îndemnat admiratorii de pe Twitter să susțină la rândul lor acel teatru newyorkez.

Spectacolul în cauză — în care Iulius Cezar a fost întruchipat de un om de afaceri cu părul blond care publică mesaje pe Twitter din sala lui de baie și este căsătorit cu o femeie care vorbește cu accent slav, ca Melania Trump — a fost aspru criticat de anumite companii media pro-republicane, care au denunțat scena asasinării personajului principal, considerând că aceasta reprezenta un îndemn la asasinarea președintelui american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *