Skip to content
Politică

Lui Ciutacu i s-a umplut paharul: Am început să albesc și mă autoparadesc pentru nimic

fanatik.ro

Jurnalistul Victor Ciutacu a transmis vineri după-amiază un mesaj de lehamite, după cel puțin 25 de ani de presă.

Astfel, într-un status publicat pe Facebook (scris în contextul agitației de la DNA), Ciutacu se declară solidar cu realizatorul TV de la Antena 3 Mircea Badea, care joi seară se declarase copleșit de lupta mediatică pe care o duce de 14 ani încoace.

Iată mai întâi mesaju lui Badea (citat de Libertatea.ro):

„Sunt într-un punct foarte periculos. Este ca un fel de despărţire între noi, din multe puncte de vedere. N-aş mai vrea ca cineva, după această emisiune, să se mai aştepte că se va întâmpla în această emisiune ce s-a întâmplat până acum. Facem 14 ani. Nu se poate să fii 14 ani în război. Niciun război nu durează 14 ani.

De 14 ani, de la această măsuţă, sunt în război. Îmi ajunge! Suficient. Din anumite puncte de vedere, putem considera o cotitură cu privire la această emisiune. Mi se pare cinstit să vă spun. Vă mulţumesc mult pentru cei 14 ani. Vom vedea ce va urma. Nu cred că va urma ce aţi văzut deja. Nu mai are niciun rost”.

Apoi pe cel al lui Ciutacu:

„Am intrat în presă acum un sfert de secol; prin concurs, ca la carte. Am avut și eu, ca mulți alții, iluzii. Că o să fac și că o să dreg. Și chiar am făcut și am dres. Mi-am dorit celebritatea, am obținut-o, mi-a ieșit pe nas. Dar, tot timpul, am încercat să fac presă. Așa cum am înțeles-o și cum m-am priceput eu. Și cred că n-am făcut-o rău. Dar, dacă îmi spunea cineva că o să ajung să-mi pierd zilele și nopțile documentându-mă și analizând o scursură ca Portocală și, prin extensie, pe toți psihopații care ne decid soarta, i-aș fi răspuns că e tâmpit. Am început să albesc și mă autoparadesc pentru nimic la scara istoriei. Nu mă iluzionez cu recunoștința și cu respectul, mă lasă rece, sunt prea curvit ca să mai am puseuri d-astea de autoadmirație. Totu-i la marele interes pe Planeta Românica, așa cum îi zice și colaboratorul Zeiței Anticorupției. Dar măcar să fie, el, interesul, reciproc. Să știi la ce naiba îți folosește toată zbaterea. Să știi de ce. D-aia, deși habar n-am ce l-a împins la revolta manifestă și dincolo de relația noastră de peste (mulți) ani, îl înțeleg perfect pe Mircea Badea. Și mă rog să-l (și să ne) țină nervii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *