Skip to content
Politică

Lui Dragnea i se pregătește un cadou care ar putea înfuria opoziția

nasul.tv

UPDATE 18:12

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat in Parlament ca va trimite joi dimineață la CCR contestația la Legea 90/ 2001. Ciorbea a spus ca va prezenta argumentele maine, intr-un document de 17 pagini. La insistentele reporterului HotNews.ro, Ciorbea a declarat ca motivul principal pentru care ataca legea la Curtea Constitutionala este ca „legea nu respecta principiul separatiei puterilor in stat”, informează Hotnews.

—————–

Lui Liviu Dragnea (președintele PSD și al Camerei Deputaților) i se pregătește un cadou care ar putea înfuria opoziția.

Este vorba despre o mutare care ar putea veni din partea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Acesta ar urma să conteste joi la Curtea Constituțională a României (CCR) Legea 90/ 2001 care interzice unui condamnat penal sa ocupe functii in guvern, au declarat pentru HotNews.ro surse din instituția reprezentată de Ciorbea.

Din cauza acestei legi, Liviu Dragnea nu poate ocupa legal functia de premier, deoarece a fost condamnat definitiv in dosarul Referendumul. Avocatul Poporului a anuntat pe data de 19 decembrie ca nu va contesta, pana la formarea noului guvern, articolul de lege care impiedica un condamnat penal sa faca parte din Executiv.

De altfel, Dragnea a fost intens criticat (atât de către opoziție, cât și de o consistentă parte a presei) pentru intențiile lui de a deveni premier, în ciuda condamnării definitive la 2 ani de închisoare primite în speța sus-menționată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *