Skip to content
Politică

LukOil, scrisoare către Klaus Iohannis, după sechestrul pus de procurori pe conturile companiei

Președintele concernului LukOil, Vagit Alekperov, i-a transmis o scrisoare președintelui României, Klaus Iohannis, prin intermediul căreia i-a cerut acestuia să asigure o anchetă transparentă în ceea ce privește LukOil România, infomează b1.ro.

După ce procurorii au pus sechestru pe două miliarde de euro din conturile companiei, conducerea companiei a declarat că rafinăria Petrotel LukOil de la Ploiești și-ar putea opri activitatea în cel mult două săptămâni.

Astfel, în scrisoarea trimisă președintelui Iohannis, LukOil precizează că după toate investițiile făcute în România în acest moment sunt aproximativ 4.000 de angajați speriați că și-ar putea pierde locurile de muncă.

Mai mult de atât, Vagit Alekperov îi cere lui Iohannis și o întâlnire în care să îi explice situația în care se află compania și cum de s-a ajuns la această anchetă.

Compania LukOil este acuzată de procurori de spălare de bani și evaziune fiscală. Ancheta asupra LukOil a început anul trecut. Procurorii descoperiseră la acel moment un prejudiciu de 230 de milioane de euro creat prin spălare de bani şi evaziune şi au pus sechestru pe stocurile de petrol din Portul Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *