Skip to content
Politică

Lumea se reașază: al-Assad îl vede pe Trump ca pe un posibil „aliat natural”

globalresearch.ca

Lumea se reașază: liderul din Siria, Bashar al-Assad, îl vede ca pe un posibil „aliat natural” pe președinte ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Al-Assad a declarat miercuri după-amiază că republicanul Donald Trump poate să devină un ”aliat natural” al Damascului, atât timp cât intenţiile sale sunt sincere în lupta împotriva ”terorismului” din Orientul Mijlociu, transmite Reuters, citată de News.ro.

„Dacă Trump poate să lupte sincer împotriva terorismului, atunci el poate să devină aliatul nostru natural”, a declarat preşedintele al-Assad într-un interviu pentru televiziune de stat a Rusiei.

De asemenea, liderul sirian a spus că s-a simţit încurajat de declaraţiile făcute de miliardarul republican în timpul campaniei electorale, în ceea ce priveşte lupta împotriva militanţilor islamişti şi implicarea în problemele interne ale altor state.

Anterior, Bashar al-Assad își exprimase speranţa, într-un interviu pentru un post de televiziune portughez, că preşedintele ales american Donald Trump va fi un aliat în lupta împotriva terorismului, dar rămâne „precaut în judecarea sa” înainte de învestirea de la Casa Albă.

În cursul campaniei, Trump a spus că este o „nebunie” ca SUA să se opună atât forţelor siriene, cât şi militanţilor ISIS şi a avertizat că luptele din Siria pot duce la o confruntare cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *