Skip to content
Opinii & Analize

Lumini și umbre în spatele cortinei Consiliului Național al PNL

marinela anghelus editorial
" "

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, Klaus Iohannis a reușit, sâmbătă, opusul a ceea ce de 1 an și două luni a reușit să facă actualul șef al partidului, Ludovic Orban: să-i trezească pe liberali.

Congresul Național al celui mai mare partid de opoziție, organizat la începutul lunii august, a demonstrat pentru acei câțiva care încă mai credeau în pretinsele calități de lider ale lui Orban (pe care nici astăzi, la mai bine de 1 an de când este la conducerea PNL, nu s-a învrednicit să le arate), că actualul șef al liberalilor este omul nepotrivit la locul potrivit.

" "
" "

Pentru o zi, liberalii au avut un lider și acela s-a numit Klaus Iohannis. PNL a uitat, pentru o zi, de orgolii, scandaluri și răfuieli pe diverse chestiuni și și-a amintit (sau i-a fost amintit) adevăratul său rol.

Ludovic Orban n-a avut încotro și a trebuit, în calitate de șef al partidului ce îl va susține pe Iohannis la alegerile prezidențiale de anul viitor, să îl invite pe oficialul de la Cotroceni la marele eveniment de sâmbătă, în ciuda faptului că prezența și discursul viitorului candidat al PNL la alegerile din 2009 aveau să-i pice greu la stomac liderului din Modrogan. Faptul că Iohannis a reușit să-i strângă laolaltă, chiar și pentru o zi, şi pe greii partidului, fiind de altfel, pentru prima oară după mult timp când au participat atâtea persoane cu influenţă din PNL la un asemenea eveniment, a fost cea dintâi lecție pe care, fără să vrea sau nu, primul om în stat i-a dat-o lui Orban.

Unde nu mai punem că până și prezența lui Blaga, cel care s-a scos singur din naftalină în urmă cu doar o lună, a fost primită cu multă bucurie în cadrul evenimentului, numeroşi lideri mergând la acesta lângă scenă sau chiar pe scenă să-l salute şi chiar să vorbească cu el, încă un semn că PNL tânjește din greu după un lider adevărat.

Problema însă este, și-a luat Orban notițele cum trebuie? A înțeles cel mai insipid lider al PNL de până acum (apropos, nu m-am gândit vreodată că o să fie cineva mai rău la conducerea PNL decât doamnele Gorghiu și Turcan), că rolul formațiunii politice la conducerea căruia se află, este acela de a face opoziție adevărată actualei coaliții de guvernare? A înțeles, oare, Orban că vorba multă fără concretizare în acțiune, nu-i ajută pe milioanele de români care așteaptă o alternativă viabilă la ceea ce reprezintă PSD-ALDE astăzi?

S-a trezit Orban din beția puterii?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *