Luminiţa Odobescu a accentuat deteriorarea situaţiei de securitate, din cauza războiului Rusiei asupra Ucrainei

Luminiţa Odobescu
Sursă foto: Facebook / Luminița Odobescu

Ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, a participat la reuniunea ambasadorilor SUA din regiunea Mării Negre, în cadrul căreia a accentuat deteriorarea situaţiei de securitate survenită din cauza războiului declanşat de Rusia asupra Ucrainei şi necesitatea consolidării prezenţei Aliate pe întregul Flanc Estic.

”Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a participat marţi la reuniunea ambasadorilor SUA din regiunea Mării Negre, desfăşurată la Bucureşti. Evenimentul a fost găzduit de Ambasada SUA şi Comandamentul SUA în Europa (EUCOM), şi a reunit înalţi oficiali ai SUA acreditaţi în statele din regiune”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, ”ministrul român al afacerilor externe a prezentat abordarea României faţă de această regiune, cu accent pe importanţa ei pentru securitatea spaţiului Euro-Atlantic şi prosperitatea Europei, cu accent pe interconectivitate şi comerţ”.

”Şefa diplomaţiei române a accentuat deteriorarea situaţiei de securitate survenită din cauza războiului declanşat de Rusia asupra Ucrainei şi necesitatea consolidării prezenţei Aliate pe întregul Flanc Estic. Totodată, a menţionat implicarea constantă şi continuă a României în susţinerea Ucrainei, inclusiv contribuţia la facilitatea tranzitului produselor agricole ucrainene către pieţe terţe”, se precizează în comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: