Luminița Odobescu, convorbire telefonică cu omologul din Kenya despre situația tranzitului cerealelor ucrainene

Sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe
Sursă foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut, marţi, o convorbire telefonică cu omologul său din Kenya, Alfred Mutua, dialogul celor doi oficiali abordând inclusiv situaţia tranzitului cerealelor ucrainene.

Şeful diplomaţiei române a prezentat şi evoluţiile recente în plan securitar ca urmare a deciziei Federaţiei Ruse de a suspenda participarea în cadrul Iniţiativei privind exportul de cereale prin Marea Neagră, urmată la scurt timp de atacuri împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre. A semnalat că aceste acţiuni iresponsabile ale Rusiei afectează atât securitatea la Marea Neagră, cât şi tranzitul cerealelor din Ucraina şi, prin urmare, securitatea alimentară globală, arată un comunicat MAE.

Cu acest prilej, şefii celor două diplomaţii au discutat despre importanţa dinamizării contactelor politico-diplomatice şi sectoriale bilaterale, care să conducă la dezvoltarea cooperării româno-kenyene „la nivelul potenţialului ei real”.

Ministrul Luminiţa Odobescu a reconfirmat atenţia specială pe care autorităţile de la Bucureşti o acordă tineretului şi educaţiei şi a încurajat studenţii kenyeni să analizeze posibilităţile de a beneficia de oportunităţile oferite de sistemul de învăţământ universitar din România, inclusiv prin accesarea burselor oferite de Ministerul român al Afacerilor Externe.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: