Luminiţa Odobescu, întrevedere cu viceprim-ministrul pentru reintegrare al R. Moldova

Sursă foto: MAE

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a reiterat, miercuri, în cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian, susţinerea pentru ”o reglementare cuprinzătoare, paşnică şi durabilă a problemei transnistrene”, în conformitate cu dreptul internaţional, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut, miercuri, o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian, aflat în vizită la Bucureşti.

Potrivit MAE, prezenţa în România a oficialului de la Chişinău se înscrie în dialogul bilateral consistent şi dinamic, pe toate planurile, în spiritul relaţiilor consolidate dintre Bucureşti şi Chişinău.

Cei doi demnitari au trecut în revistă evoluţiile de securitate regionale şi acţiunile de destabilizare ale Rusiei, cu accent pe impactul acestora asupra Republicii Moldova. În context, ministrul Luminiţa Odobescu a salutat eforturile autorităţilor de la Chişinău în combaterea efectelor războiului hibrid şi a reconfirmat sprijinul pe care România este pregătită să îl ofere în acest proces, a transmis ministerul, într-un comunicat de presă.

”Ministrul de Externe a reiterat susţinerea pentru o reglementare cuprinzătoare, paşnică şi durabilă a problemei transnistrene, în conformitate cu dreptul internaţional, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional şi fără afectarea viitorului său european. Oficialul român a exprimat aprecieri pentru abordarea responsabilă şi echilibrată de care autorităţile Republicii Moldova dau dovadă asupra temelor complexe legate de reglementarea transnistreană, într-un climat regional complicat şi marcat de provocări. De asemenea, a salutat eforturile autorităţilor de la Chişinău de a continua dialogul cu Tiraspolul, la nivel tehnic, cu scopul de a soluţiona problemele care afectează direct cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, scrie în comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL