Luminiţa Odobescu, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe – Agenda discuţiilor

Sursa foto: Facebook

Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu va participa, luni, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE), care se va desfăşura la Bruxelles.

”Oficialii europeni vor aborda aspecte privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia din Orientul Mijlociu, precum şi diplomaţia digitală. De asemenea, vor avea un schimb de opinii cu preşedintele Băncii Europene pentru Investiţii (BEI), Nadia Calviño, în cadrul unui dejun de lucru informal”, anunţă MAE, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că siscuţiile privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei se vor concentra pe accelerarea sprijinului militar pentru Ucraina, situaţia din sectorul energetic ucrainean, sancţiuni, coordonarea eforturilor diplomatice ale UE în sprijinul Formulei de Pace a Preşedintelui Zelenski.

”Cu privire la situaţia de securitate din Orientul Mijlociu, miniştrii europeni vor aborda ultimele evoluţii de securitate, sprijinul UE pentru soluţionarea crizei din Fâşia Gaza, precum şi perspectivele procesului politic pentru o pace durabilă şi cuprinzătoare. În cadrul prânzului de lucru cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii va fi abordată intensificarea cooperării UE cu BEI pentru a adapta modalităţile de finanţare a obiectivelor de politică externă ale UE, în contextul provocărilor geopolitice actuale”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, Înaltul Reprezentant pentru politică externă şi de securitate a UE, Josep Borrell, va prezenta Raportul de progres privind diplomaţia digitală.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: