Luna contractelor, la primăria lui Clotilde

Sursă foto: Facebook / Clotilde Armand

După ce, luna trecută, Primăria Sectorului 1, la conducerea căreia se află Clotilde Armand de la USR, a scos la mezat un contract de un milion de lei, pentru prestarea de servicii de „gospodărire” a piețelor agroalimentare din zona pe care o păstorește, recent, aceeași instituție s-a apucat de topografie și cartografie. Administrația USR-istă a contractat servicii de cadastru și intabulare a nu mai puțin de 1.025 de terenuri și construcții aparținând domeniului public și privat al Capitalei, în valoare de peste 6,2 milioane de lei. Afacerea vizează terenuri, școli, sedii de instituții, spațiile verzi dintre blocuri, alei și alte asemenea locații și se va derula în următorii patru ani. Una dintre firmele care și-au adjudecat contractul a fost criticată, în 2018, de USR Constanța că încheie contracte cu administrația locală, acuzând că patronal este un fost consilier general al PSD.

Primăria Sectorului 1 din București, la conducerea căreia se află primărița USR Clotilde Armand, a scos la licitație, în data de 5 februarie 2024, un contract, potrivit căruia se dorește să achiziționeze servicii de cadastru, topografie și cartografie pentru un număr de aproximativ 1.025 de imobile, constând fie în terenuri, fie în terenuri cu construcții, aparținând domeniului public și privat al Municipiului București și aflate pe raza Sectorului 1.

 

Este vorba despre un contract cu o durată de 48 de luni (patru ani), pentru care autoritatea contractantă a organizat o licitație deschisă, impunând ca și criteriu de atribuire cel mai bun raport calitate-preț. Mai exact, prețul ofertei a cântărit 40 la sută din decizie, experiența experților-cheie a cântărit 16 la sută din decizie, iar „demonstrarea unei planificări adecvată a resurselor umane și a activităților” a cântărit restul de 44 la sută din decizie.

Afacerea este finanțată din fonduri bugetare, fiind alocată din vistieria Primăriei Sectorului 1 suma de 5.431.600 de lei fără TVA, respectiv de 6.463.604 lei cu TVA inclusă. La această procedură, au fost depuse, inițial, cinci oferte, din care una a fost descalificată, pe motiv că era inacceptabilă, o a doua ofertă a fost retrasă, rămânând în cursă trei oferte.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: