Skip to content
Politică

Luni, zi de foc: ungurii anunță un mare pas pentru autonomie

monitorulcj.ro

Luni se pare că va fi o zi de foc: ungurii din România anunță un mare pas pentru autonomie.

Mai precis, cele trei formaţiuni politice maghiare din țara noastră – UDMR, PPMT şi PCM – vor semna luni în Cluj-Napoca o luare de poziţie comună în vederea alinierii conceptelor de autonomie, transmite Ziarul Financiar.

Declarația a fost făcută duminică de către preşedintele PPMT, Szilagyi Zsolt, care a precizat că documentul va stabili nişte principii comune.

„Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPM) şi Partidul Civic Maghiar (PCM) vor semna o luare de poziţie comună în vederea alinierii conceptelor de autonomie ale celor trei formaţiuni politice. În ultimii 15 ani au fost multe discuţii pe marginea unor proiecte iar declaraţia care va semnată, luni, la Cluj-Napoca va stabili nişte principii comune. Pe această bază se va putea merge, poate, mai departe. Vom vedea care va fi finalul acestui demers”, a explicat Szilagyi.

Documentul va fi semnat de liderii celor trei formaţiuni politice: Kelemen Hunor (UDMR), Szilagyi Zsolt (PPMT) şi Biro Zsolt (PCM).

UDMR şi PCM au semnat pe 21 martie 2014 un parteneriat strategic care a vizat, printre altele, înfiinţarea unui grup de lucru comun pentru proiectele privind autonomia culturală transilvană şi autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc. În urma acestui parteneriat, la alegerile din 2016, PCM a primit două locuri eligibile de parlamentari pe listele UDMR, în judeţele Covasna şi Mureş.

1 comentariu la “Luni, zi de foc: ungurii anunță un mare pas pentru autonomie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *