Skip to content
Politică

Luptă aprigă. Daniel Zamfir: PNL nu a mai avut președinți care să facă în pantaloni! EXCLUSIV

psnews.ro

Continuă tensiunile în PNL, între liderul partidului Ludovic Orban și senatorul Daniel Zamfir.

Concret, contactat marți de redacția de știri PSnews.ro, senatorul Daniel Zamfir a făcut o serie de noi precizări referitoare la ”războiul” care pare să se dea între acesta și liderul PNL, Ludovic Orban. În acest context, senatorul liberal a ținut să reitereze ideea potrivit căreia, prin proiectele sale, dorește să impună ”niște reglementări acolo unde lucrurile sunt scăpate de sub control”

”Eu am văzut că și Ben-Oni Ardelean, unul din semnatarii proiectelor mele, a făcut o declarație chiar la voi la PSnews, și Alina Gorghiu a spus același lucru, că dorește ca aceste proiecte pe care și le-au asumat 15 parlamentari, să fie discutate. Aici e clar că nu este în regulă. Nu poate decide doar domnul Orban că anumite proiecte nu pot fi asumate de partid. Îmi doresc să prezentăm aceste proiecte în partid, noi semnatarii să explicăm rațiunea pentru care le-am inițiat, să le arătăm colegilor care au îndoieli, că nu există nimic care să afecteze în vreun fel economia de piață. Am auzit colegi care spun lucrul acesta și vreau să le spun tuturor, și o spun și public: într-o economie sănătoasă, piața este plină de reguli, nu face toată lumea ce vrea. Într-o economie sănătoasă și într-o piață liberă, agenții economici se mișcă după niște reguli, asta facem și noi cu proiectele acestea de legi: impunem niște reglementări acolo unde lucrurile sunt scăpate de sub control. În ceea ce privește plafonarea dobânzilor IFN-urilor, asta nu este invenția mea. Au făcut-o și alte țări din Europa și nu facem altceva decât, mecanismele acre au funcționat acolo și au dat rezultate, să le implementăm și în România”, a declarat senatorul Daniel Zamfir pentru PSnews.ro.

Mai mult, chestionat de reporterul PSnews.ro, dacă a încercat să poarte o discuție cu liderul partidului, după declarațiile sale privind o posibilă despărțire,  Daniel Zamfir a replicat:

”Ce să fac? Eu l-am sunat atunci când a anunțat că vrea să ne despărțim, dar nu a răspuns. Eu ce să fac, să dorm la ușa domnului Orban? Domnul Orban adoptă exact metoda asta, atunci când nu vrei să dialoghezi cu cineva, procedezi așa. El procedează în maniera aceasta, în care ne arată că el nu vrea să aibă niciun dialog cu mine și pur și simplu, probabil vrea să mă excludă din partid, asta înseamnă despărțire. Ori plec eu, ori pleacă el”, a adăugat acesta.

Nu în ultimul rând, senatorul a ținut să precizeze că așteaptă ”niște motive serioase” care să justifice o posibilă excludere a sa din Partidul Național Liberal (PNL)

”Ați văzut că în momentul în care a decis domnul Orban să mă înlocuiască din Comisie, niciunul din colegii mei din partid nu au avut să îmi reproșeze ceva, din contră, toți au spus că mă apreciază foarte tare. Ca atare, eu cred că merită și o discuție alta decât că așa vrea președintele. Eu cred că în PNL, măcar dreptul la a-mi exprima opiniile, nu o să mi-l ia nimeni niciodată, cu atât mai puțin domnul Orban, care de-alungul vieții sale politice, a fost o voce critică la adresa conducerii partidului. Nimeni niciodată, și PNL a avut președinți cu mare prestigiu, președinți care nu au făcut niciodată în pantaloni, nu a pus niciodată problema excluderii lui Ludovic Orban.

Eu cred în continuare că motivele excluderii cuiva trebuie să fie foarte serioase. Eu le aștept. Aștept niște motive serioase, să discutăm în partid, să văd ce abateri am avut de la linia partidului”, a conchis senatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *